economic

Moldovagaz „roagă insistent consumatorii să achite la timp sau în avans” pentru gazele naturale

12 мая 2022, час 18:14
Делиться:

Întreprinderea Moldovagaz a venit cu un mesaj în care roagă insistent consumatorii să achite la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze naturale. Solicitare vine în contextul în care urmează a fi achitată „până pe data de 20 a lunii de gestiune, plata gazelor naturale consumate în luna precedentă și 50% din valoarea gazelor naturale contractate pentru luna curentă”.

„În scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al republicii, SA ”Moldovagaz” urmează să respecte corespunzător obligațiile contractuale de plată asumate față de furnizorul extern de gaze naturale. Ținând cont de situația creată pe piața gazelor naturale și întru asigurarea respectării de către SA ”Moldovagaz” a clauzelor contractuale de plată vă rugăm insistent să achitați la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze naturale”, potrivit unei note informative remise de Moldovagaz.

„Totodată, luând în considerare circumstanțele create, pentru a-și onora pe deplin obligațiunile contractuale de plată și a nu a pune în pericol furnizarea gazelor naturale, rugăm să examinați posibilitatea achitării în avans pentru gazele naturale care urmează a fi consumate în lunile ce urmează”, precizează Moldovagaz.

Achitarea facturilor pentru gazele naturale poate fi efectuată:

- online cu cardul bancar prin modalitățile de plată oferite de băncile comerciale ale Republicii Moldova: Victoriabank, Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Energbank, FinComBank, Comerțbank, Eximbank, Otpbank, EuroCreditBank;

- online cu cardul bancar, accesând pagina web Paynet;

- online prin portofelul electronic accesând paginile web RunPay, Paynet, Qiwi și Bpay;

- online cu cardul bancar, accesând pagina www.moldovagaz.md, rubrica ”Achită factura”;

- cu cardul bancar la bancomatele băncilor comerciale ale Republicii Moldova: Victoriabank, Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Energbank, FinComBank, Comerțbank, Eximbank, Otpbank, EuroCreditBank;

- prin intermediul terminalelor de plăți electronice RunPay, Paynet, Qiwi și Bpay;

- în oficiile băncilor comerciale menționate mai sus și „Poșta Moldovei”.

TV8.md reamintește că pe 29 aprilie Gazprom a confirmat oficial livrările de gaz către Republica Moldova pentru luna mai. Potrivit șefului Moldovagaz, Vadim Ceban, în luna mai, vom achiziționa gaz rusesc la un preț de circa 910 dolari pentru mia de metri cubi, mai mic decât luna precedentă, când am plătit aproape 1193 de dolari.

Totuși, directorul Moldovagaz susține că prețul final va fi cunoscut abia în data de 3 mai.

La sfârșitul lunii ianuarie, tariful la gazul natural, pentru consumatorii finali, a crescut până la 15 lei și 18 bani pentru un metru cub, cu tot cu TVA. Tariful a fost aplicat retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2022. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram