social

/ВИДЕО/ Rezultatul perchezițiilor de la un șef al INSP și doi subalterni ai săi: Luau de la șoferi mită de până la 600 de euro

12 мая 2022, час 12:01
Делиться:

Pe parcursul zilei de 11 mai, au fost efectuate mai multe percheziții la doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și un șef al acestora. Cei trei sunt vizați în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunilor de îmbogățire ilicită, falsului în declarații și coruperii pasive.

Procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au efectuat percheziții la adresele de domiciliu, birourile și automobilele de serviciu cât și automobilele personale.

Bănuiții aplicau diferite tactici de pretindere şi primire, inclusiv prin extorcare de bani de la conducătorii auto, sume cuprinse între 200 și 600 de euro.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, un aparat de bruiat GPS, registre, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constat, că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

Totodată, la unul dintre angajații INSP a fost depistat și ridicat un aparat destinat pentru determinarea concentrației de etanol în aerul expirat, neînregistrat și neverificat metrologic.

Oamenii legii au constatat o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de către conducătorul din cadrul INSP.

În prezent, bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă al CNA.

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram