externe

Volkov, la TV8: „Războiul îi grăbește sfârșitul lui Putin. Următorul președinte al Rusiei va fi Navalnîi”

12 мая 2022, час 08:00
Делиться:

Leonid Volkov, fostul șef al staff-ului electoral al opozantului rus Alexei Navalnîi, este convins că războiul din Ucraina grăbește sfârșitul aflării lui Vladimir Putin la postul de președinte al Federației Ruse. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit pentru emisiunea „Alternativa” de la TV8.

„Alexei Navalnîi va ieși la libertate imediat cum Putin nu va fi, iar Putin nu va fi mult mai repede decât îi pare lui Putin. Sunt absolut convins că Alexei Navalnîi are toate șansele să devină următorul președinte al Rusiei. Asta se va întâmpla mult mai devreme decât li se pare multora”, a declarat Leonid Volkov.

Totodată, reprezentantul disidentului rus a condamnat decizia liderului de la Kremlin de a declanșa războiul și este convins că Federația Rusă va fi înfrântă.

„Chiar și în cadrul acestui război groaznic, dezlănțuit de Vladimir Putin contra Ucrainei, găsesc motive pentru un optimism ferm. Pentru că astfel, Putin și-a redus astfel considerabil mandatul său. El a făcut imposibil scenariul dezastrului fără sfârșit, când situația se conservează și obținem încă 20 de ani de stagnare cu piulițe care sunt strânse permanent. Putin a făcut alegerea în favoarea scenariului care poate fi caracterizat drept „sfârșit groaznic”. Iar noi spunem că un sfârșit groaznic este mai bun decât o grozăvie fără sfârșit. Nu cred că Putin va rămâne la putere după înfrângerea în război, când acest război de coșmar se va sfârși. Da, prețul pe care întreaga lume îl plătește, în special Ucraina, este uriaș. Este o crimă groaznică. Însă Rusia va avea la final șansa să se elibereze din acest coșmar și să devină o țară europeană normală, cum demult era timpul să devină”, a punctat Volkov.

TV8.md reamintește că, recent, principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, care a fost condamnat în luna martie de la încă nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de „fraudă pe scară largă”, a anunţat că va fi transferat la închisoarea de maximă securitate din Melehovo, situată la circa 250 de kilometri est de Moscova.

Sentinţa, anunţată după o alta, de doi ani şi jumătate de închisoare pentru o presupusă fraudă, a fost pronunţată în închisoarea în care Navalnîi îşi ispăşeşte în prezent prima pedeapsă şi include o amendă de 1,2 milioane de ruble (circa 12.000 de dolari). Procuratura ceruse o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru Navalnîi, declarat vinovat şi pentru sfidarea tribunalului.

Anchetatorii ruşi îl acuză pe opozant, în vârstă de 45 de ani, că a deturnat împreună cu colaboratorii săi 2,6 milioane de ruble (aproximativ 25.000 de dolari) din donaţiile acordate organizaţiei sale care luptă împotriva corupţiei.

Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) al lui Navalnîi, care luptă împotriva îmbogăţirii ilicite a înalţilor oficiali ruşi, a fost scos în afara legii în 2021, activitatea fondului fiind considerată „extremistă” de către autorităţile ruse. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram