externe

Jens Stoltenberg apreciază drept legitime preocupările Turciei privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

12 июня 2022, час 18:16
Делиться:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat duminică, 12 iunie, drept legitime preocupările de securitate formulate de Turcia în legătură cu opoziţia sa faţă de aderarea Finlandei şi Suediei la alianţa militară, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Stoltenberg, care a fost primit duminică de preşedintele finlandez Sauli Niinisto, a explicat că este important să se aibă în vedere că Turcia a suferit mai multe atacuri teroriste decât orice alt aliat din NATO şi de aceea, preocupările sale trebuie luate în serios.

La jumătatea lunii mai, Ankara a surprins numeroase alte state din Alianţa Nord-Atlantică după ce a afirmat că nu va sprijini aderarea Suediei şi a Finlandei la organizaţia euroatlantică. 

Turcia consideră că Suedia şi Finlanda adăpostesc persoane despre care afirmă că au legătură cu grupări considerate teroriste de autorităţile turce şi cu susţinători ai imamului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de organizarea tentativei de puci din iulie 2016.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Stoltenberg intervine în conflictul declanșat de Turcia privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Anunțul acestuia

01 июня 2022, 22:06

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram