politic

Turul doi al alegerilor locale noi are loc astăzi în trei localități. Peste 6.500 de alegători sunt așteptați la urne

12 июня 2022, час 11:25
Делиться:

Trei localități din țară își aleg astăzi, 12 iunie, primarul. Turul doi al alegerilor locale noi are loc în comuna Ghetlova, raionul Orhei, satul Glinjeni, raionul Fălești și satul Zastînca, raionul Soroca. Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 10 iunie curent, numărul total al cetățenilor așteptați la urne este de 6.538 de alegători.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a precizat că înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați s-a făcut în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin din 29 mai.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se efectuează în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.

CEC anunță că procesul de votare în cele trei localități din țară, se desfășoară în regim normal.

Până la ora 09:00, dreptul la vot și-au exercitat 439 de alegători. Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00.

Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

TV8.md reamintește că Comisia Electorală Centrală a prezentat în data de 30 mai, rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi, care au avut loc duminică, 29 mai, în sate și comune. Potrivit CEC, BCS a câștigat din primul tur de scrutin două mandate de primar - în satul Zăicani, raionul Râșcani, și Moara de Piatră, raionul Drochia. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Alegeri noi în 10 localități: BCS câștigă două mandate de primar. În trei comune va avea loc turul doi

30 мая 2022, 09:05

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram