social

ASP a semnat cu compania din Polonia contractul pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte

13 мая 2022, час 17:52
Делиться:

Agenția Servicii Publice (ASP) a semnat contractul de achiziționare cu compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych”, controlată de Trezoreria Poloniei, care a câștigat licitația de procurare a blanchetelor utilizate la perfectarea actelor.

La sediul ASP a fost semnat contractul de achiziționare, cu o valabilitate de trei ani, în baza căruia vor fi procurate circa 3 milioane de blanchete. Dintre acestea, 1,5 milioane sunt blanchete de paşapoarte, 1 milion sunt blanchete de buletine de identitate și circa 500 mii sunt blanchete de tip card ID1 (permise de conducere, certificate de înmatriculare).

Licitația inițiată de fosta conducere a ASP în aprilie 2021 a fost anulată în urma unei verificări efectuate de Corpul de Control al prim-ministrului, care a depistat mai multe nereguli legate de această achiziție.

Compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych” S.A., specializată în producerea hârtiilor de valoare, a oferit cel mai mic preț de circa 130,5 milioane de lei (fără TVA) pentru 3 milioane de blanchete. 

Anterior, fosta conducere ASP desemnase câștigătoare o companie care a anunțat un preț de 500 de milioane de lei, pentru un lot de doar 2 milioane de blanchete.

„Achiziția repetată pe care am anunțat-o la începutul acestui an a inclus două loturi: lotul 1 prevedea achiziționarea de blanchete de acte de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare și lotul 2 prevedea achiziționarea de echipamente și produs program specializat de personalizare a actelor de identitate, permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare. În rezultatul licitației, am obținut un preț total pentru ambele loturi de 150.719.369 de lei, ceea ce este cu circa 350 milioane de lei mai puțin decât prima achiziție, ce includea doar un singur lot de circa 2 milioane de blanchete. Astfel, astăzi, putem anticipa o scădere a prețului pentru perfectarea pașapoartelor cu circa 200 de lei per pașaport”, a declarat în cadrul evenimentului directorul ASP, Mircea Eșanu.

Câștigătoare pe cel de-al doilea lot a fost desemnată compania franceză SELP, contractul cu care urmează a fi semnat săptămâna viitoare.

TV8.md reamintește că, în data de 30 martie, compania poloneză fusese desemnată câștigătoare a licitație, pentru că a propus cea mai mică ofertă - de puțin peste 130 de milioane de lei. La licitația pentru achiziționarea blanchetelor pentru documente au participat companii din nouă țări. Printre participanții la tenderul ASP de achiziționare a blanchetelor utilizate la perfectarea actelor s-a numărat și compania lituaniană „Garsu Pasaulis”. 

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram