social

/ФОТО/ Extrageri de nisip de pe terenuri de la Anenii Noi care aveau altă destinație. Ar fi fost aduse prejudicii de milioane

13 мая 2022, час 12:34
Делиться:

Compania care gestionează o carieră de nisip din raionul Anenii Noi ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari, de 9 milioane de lei, administrației publice locale. Factorii de decizie ai companiei, au dispus efectuarea lucrărilor de extragere a nisipului de pe teritorii care nu aveau de fapt această destinație. Au ignorat însă prevederile legii și au continuat lucrările miniere.

Pe parcursul lunilor ianuarie - aprilie, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) au documentat activitatea ilegală a companiei cu pricina. Oamenii legii au stabilit că de pe 23 de terenuri cu destinație agricolă, dar și de pe o suprafață de 0.20 hectare din drumurile de câmp, care constituie proprietate publică, au fost extrase cantități mari de nisip. 

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru samavolnicie, adică exercitarea unui drept legitim sau presupus în mod arbitrar şi prin încălcarea ordinii stabilite, fiind cauzate daune în proporţii mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 8 ani. În prezent, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în această schemă frauduloasă.

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram