externe

/FOTO/ Cimitirul tancurilor rusești de lângă Kiev devine atracție turistică. „Trebuie să le arătăm lumii întregi”

13 мая 2022, час 21:00
Делиться:

Pe drumul dinspre Kiev spre Bucea, o scurtă bucată de pământ pârjolit, în mijlocul pădurii, a devenit un fel de atracție în ultimele săptămâni. Locul este cunoscut drept cimitirul tancurilor rusești, relatează CNN, potrivit Digi24.

Peste 10 tancuri aruncate în aer și vehicule blindate zac împrăștiate. Ruginite și deformate grotesc, epavele atrag atenția multor oameni care trec pe acest drum.

Blindatele distruse stau acolo de când armata ucraineană a reușit să elibereze zona, aflată sub ocupație rusă timp de câteva săptămâni în luna martie.

Mulți ucraineni vin în acest loc pentru a vedea cu ochii lor cum arată o victorie. Unii fac o scurtă oprire pentru a se uita la epave și a fac câteva fotografii. Dar mulți rămân acolo mai mult timp. Examinează cu atenție epavele arse, uitându-se în interiorul vehiculelor. Un bărbat și-a făcut zâmbind un selfie în fața unui vehicul ars, cu litera V încă vizibilă pe el.

Liza Maramon și iubitul ei s-au oprit la cimitirul tancurilor rusești în drum spre mama lui Maramon, care locuiește în zonă. Aceasta s-a întors recent acasă după ce a fugit din calea rușilor, la începutul lunii martie.

„A stat cinci zile într-un subsol, fără electricitate, fără nimic, a fost îngrozitor”, a spus tânăra. Mama ei a plecat când tancurile rusești au început să se apropie de oraș. La două zile după ce a reușit să fugă, rușii au preluat controlul orașului.

În apropiere, câțiva copii se urcă fericiți într-un tanc rusesc ruginit, de parcă ar fi într-un loc de joacă.

Maramon a făcut și ea mai multe fotografii cu vehiculele distruse și vrea să le posteze pe rețelele sociale.

„Nu pot să explic ce simt. Toată lumea ar trebui să-și amintească de asta. Trebuie să le arătăm oamenilor, lumii întregi. Nu este normal”, a spus ea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram