externe

/ФОТО/ Ororile războiului: Au mers după ceai, dar și-au pierdut picioarele în urma unui atac asupra gării Kramatorsk

Foto: Facebook/ Asociația medicală din Lvov
13 мая 2022, час 10:25
Делиться:

Mii de oameni au murit și și-au pierdut viața din cauza invaziei ruse în Ucraina. Printre cei care au trăit și au văzut cu proprii ochi ororile războiului se numără și Natalia împreună cu copii ei. Un spital din Lvov a relatat despre povestea dureroasă a unei fetițe de 11 ani și a mamei sale. Ambele și-au pierdut picioarele în urma atacului cu rachete asupra gării Kramatorsk, relatează Digi24, potrivit BBC.

În timp ce așteptau trenul pentru a fugi din calea războiului, cele două au mers pe peron să ia ceai făcut de voluntari, în timp ce fratele geamăn al Ianei, Iaroslav, a rămas să păzească bagajele, relatează, într-o postare pe Facebook, o asociație medicală din Lvov ce reprezintă Spitalul pentru Copii „Sfântul Nicolae” .

Natalia, mama, încă nu-și poate ierta faptul că a mers să ia ceai. Spune că nu-și amintește sunetul exploziei, dar ține minte că a deschis ochii și a văzut totul acoperit de sânge și oameni zăcând peste tot. A încercat să se ridice, dar nu a putut. S-a uitat apoi la Iana și și-a dat seama că adidașii ei nu erau acolo.

Natalia își pierduse un picior. Iana și le pierduse pe amândouă.

Familia vine din Donețk. Tatăl copiilor a murit, iar tatăl vitreg este la război.

Iaroslav, fratele geamăn al Ianei, este cel care le-a fost tot timpul alături și a ajutat personalul medical să le îngrijească pe mama și sora sa. Chema asistentele atunci când era nevoie de ele sau mergea la magazinul din apropiere să cumpere cele trebuincioase. Practic, atacul din gara Kramatorsk l-a transformat brusc pe copilul de 11 ani într-un adult.

Iar familia și-a găsit acum chiar și puterea să zâmbească. Pentru că există și vești bune. După cele câteva săptămâni de îngrijiri petrecute în spitalul din Liov, în cele din urmă, vor merge în SUA pentru tratament și protezare.  

În urma atacului asupra gării din Kramatorsk - oraș din nordul Donețkului, cu populație majoritar rusofonă - au murit 50 de persoane. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru atac. O investigație a BBC a găsit dovezi clare că a fost folosită o bombă cu dispersie, muniție interzisă de legislația internațională.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram