social

PCCOCS a inițiat un dosar penal pentru contrabandă cu deșeuri de metal, destinate uzinei de la Rîbnița

13 мая 2022, час 18:02
Делиться:

Dosar penal pentru o pretinsă contrabandă cu deșeuri de metal destinate unei uzine metalurgice din stânga Nistrului. Pe teritoriul țării a fost returnat în România un lot de bunuri, care, în documentele vamale de însoțire era indicat ca fiind fontă brută și fontă oglindă, în lingouri. În realitate, acestea fiind deșeuri și resturi de fontă, importul și prelucrarea cărora necesită autorizația corespunzătoare a instituțiilor responsabile de mediu.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul Vamal, investighează faptul unor pretinse acțiuni ilegale de introducere în țară a deșeurilor de metal, la începutul lunii martie, destinate unei uzine metalurgice din stânga Nistrului.

În prezent, oamenii legii investighează acțiunile prin prisma comiterii faptei de două sau mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu. 

TV8.md reamintește că, în data de 11 mai, uzina metalurgică de la Râbnița și-a reluat activitatea după o pauză de o lună de zile. Uzina metalurgică de la Râbnița a primit la începutul aceste luni două autorizații de mediu - una de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe eliberate și o altă autorizație pentru gestionarea deșeurilor.

Certificatele sunt valabile pentru o lună, mai exact, până în data de 31 mai. Anterior, uzina a primit refuz de a i se elibera autorizațiile, după ce inspectorii de mediu au constatat încălcări.

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram