social

Confuzii după examenul de BAC la engleză: Pavaloi: „La acest test vom avea multe solicitări de reevaluare”

13 июня 2022, час 11:33
Делиться:

Examenul de bacalaureat la limba străină, care s-a desfășurat în data de 10 iunie, le-a dat bătăi de cap elevilor care au scris testul la limba engleză. Șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi susține că testele au fost elaborate de Agenția Națională de Evaluare și probabil profesorii care vor evalua testele vor avea parte de mai multe solicitări de reevaluare a unuia dintre itemi.

În subiectul al treilea, care ține de civilizație, elevii au avut cerința de a scrie un eseu despre un oraș dintr-o țară vorbitoare de limba engleză, dar acest oraș să nu fie capitală: „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city”.

Elevii au comunicat că formularea „but a capital city” a fost confuză și au întâmpinat dificultăți aici.

„În data de 10 iunie, elevii au susținut examenul la limba străină, au fost transmise 8.464 de teste, dintre care la engleza 6.416. Conform regulamentul au fost scutiți 1.212 elevi, dintre care 1.088 la engleză. Testele sunt elaborate de Agenția Națională de evaluare, iar acces la conținut l-au avut doar elevii. Din ce au comunicat elevii, unul din itemii testului a fost foarte în velur și a dus în eroare mulți elevi, nu s-a înțeles până la urmă. Cel mai probabil, la acest test vom avea multe solicitări de reevaluare, dar acest lucru îl vom cunoaște după 26 iunie, când vom avea acces la teste” a specificat Pavaloi.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Ministerul Educației pentru a ne preciza care va fi următoarea procedură în cazul în care zeci de elevi vor lua punctaj minim la acest subiect, iar reprezentanții ministerul ne-au comunicat că „prioritar sunt elevii, iar decizia pe care o va lua Ministerul Educației nu va fi în detrimentul acestora”. Cu mai multe detalii ne-au comunicat că vor veni mai târziu.

TV8.md reamintește că potrivit Ministerului Educației, peste 1500 de elevi au fost scutiți de examenul la limba străină, deoarece au nota 10 din oficiu. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Emoții pentru absolvenți: Aceștia au susținut, astăzi, examenul la limba străină

10 июня 2022, 18:06

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram