social

CSP a hotărât: Dumitru Obadă, detașat pentru a-și îndeplini atribuțiile de Agent Guvernamental la CEDO

Foto: justice.gov
13 июня 2022, час 09:54
Делиться:

Dumitru Obadă a fost detașat din funcția de șef al Secției analiză criminologică în cadrul Procuraturii Generale pentru a-și îndeplini, începând cu data de 14 iunie, atribuțiile de Agent Guvernamental la Curtea Europenă a Drepturilor Omului (CEDO). O decizie în acest sens a fost aprobată, luni, 13 iunie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

TV8.md reamintește că Dumitru Obadă a fost numit de Guvern prin detașare în funcția de Agent Guvernamental, reprezentant al R. Moldova în fața CEDO pentru un termen de patru ani.

Dumitru Obadă are o experiență de peste 11 ani în funcția de procuror și a activat în cadrul  Procuraturii Anticorupție și a Procuraturii Generale. A fost responsabil de exercitarea și conducerea urmăririi penale și reprezentarea acuzării de stat în instanța de judecată și a deținut funcții de conducere în sistemul Procuraturii. 

De-a lungul activității sale, Dumitru Obadă a desfășurat activități didactice fiind, până în prezent, lector universitar în cadrul Universității de Stat din Moldova, precum și formator la Institutul Național al Justiției, unde a fost responsabil de instruirea inițială a candidaților la funcțiile de judecător și procuror, inclusiv dezvoltarea programelor de instruire continuă a judecătorilor și procurorilor în funcție.

Dumitru Obadă a colaborat cu mai multe instituții internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite (ONU), Consiliul Europei (CoE), Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Organizația Internațională a Poliției Criminale (INTERPOL).

„Evident, este o pierdere pentru Procuratura Generală, dar sunt convins că este o candidatură bună pentru funcția de Agent guvernamental. Experiența practică națională și internațională, activitatea didactică și de cercetare îi vor permite să realizeze cu succes atribuțiile Agentului Guvernamental și să reprezinte cu demnitate Republica Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului”, a declaraty în cadrul ședinței Guvernului ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram