social

Grosu, la 81 de ani de la primul val de deportări staliniste: „Să nu permitem ca acele timpuri să se întoarcă”

13 июня 2022, час 19:04
Делиться:

Astăzi, 13 iunie, se împlinesc 81 de ani de la primul val de deportări staliniste. Cu această ocazie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un mesaj public în care evocă tragedia prin care au trecut zeci de mii de oameni din Basarabia și Bucovina de Nord.

„Acești oameni nevinovați au fost pedepsiți, pentru că gândeau liber, pentru că s-au opus regulilor regimurilor de atunci. Acum înţelegem și mai bine cât de prețioasă este libertatea. E de datoria noastră să nu permitem ca acele timpuri să se întoarcă, iar oamenii să sufere din nou, pentru că sunt altfel. Să păstrăm vie memoria celor nedreptăţiţi și să transmitem această memorie noilor generații”, a menționat spicherul Igor Grosu.

În noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, a avut primul val de deportări staliniste. Circa 30 de mii de persoane din Basarabia și Bucovina de Nord au fost ridicate pe timp de noapte și urcate în vagoane spre Siberia. Ulterior, au urmat încă două valuri, în 1949 și 1951.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram