social

/ВИДЕО/ Ion Ceban susține că nu va semna pentru desfășurarea evenimentului LGBT. GENDERDOC-M: „Marșul va avea loc”

13 июня 2022, час 10:53
Делиться:

Ion Ceban susține că nu a semnat autorizația privind desfășurarea marșului solidarității, organizat de comunitatea LGBT în data de 19 iunie. Edilul Capitalei își menține poziția anterioară și susține că „astfel de parade ar trebui să fie organizate de cine își dorește la fiecare acasă”.

„Parada homosexualilor să fie la fiecare acasă cine își dorește. Nu am semnat pentru desfășurarea paradei și nu voi semna. Am scris refuz și îmi asum în totalitate inclusiv din punct de vedere juridic. Am înțeles că vreți să mă târâți prin tot felul de judecăți. Nu suntem împotriva cuiva, dar paradele homosexualilor le face fiecare acasă la el. Pot fi criticat de PAS care tare îi apară peste tot, dar este poziția mea, a colegilor mei, asta e poziția multor cetățeni  care nu-și doresc acest lucru”, a declarat Ceban. 

Totodată, Ceban a precizat că nu au fost încălcate niciodată drepturile nimănui, legate de educație, serviciu și a făcut o paralelă la incidentele de la marșul LGBT, care a avut loc recent la Iași.

„Ce se urmărește prin această paradă? Nu încălcăm dreptul la nimeni, fiecare are drepturi egale în societate. Apăr dreptul lor la muncă, educație, serviciu, dar ați văzut și ce s-a întâmplat la Iași. Haide-ți să ne concentrăm pe alte lucruri. Ce am avut în anii precedenți la aceste parade – ieșirea în stradă și divizarea societății, haos pe străzi. Copii nu trebuie să vadă acest lucru. Haideți să ne concentrăm pe alte acțiuni și evenimente”, a conchis edilul Chișinăului.

Contactată de echipa TV8.md, Angelica Frolov, Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului de informaţii GENDERDOC-M, ne-a precizat că „Ceban nu este împuternicit să semneze sau nu declarația despre marș ”.

”Marșul va avea loc”, a precizat Angelica Frolov.

TV8.md reamintește că Ion Ceban a venit cu o reacție pe Facebook în data de 31 mai, unde a scris că  „marșul homosexualilor nu va fi acceptat de Primăria Chișinău”.

Totodată, cu o reacție și Mitropolia Moldovei, care s-a arătat nemulțumită și a criticat aceste acțiuni „care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”. Mitropolia îndeamnă autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale.

De asemenea, propaganda a fost interzisă în Găgăuzia, printr-o nouă rezoluție care a fost adoptată de deputații din Adunarea Populară, în data de 26 mai. Potrivit deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei, „promovarea relațiilor netradiționale între oameni este în detrimentul valorilor noastre creștine”, scrie gagauzinfo.

Comunitatea LGBT din Moldova a condamnat prevederile rezoluției Adunării Populare din Găgăuzia, prin care se interzice propaganda homosexualității în unitatea administrativ teritorială.

„Găgăuzia nu poate adopta legi care contravin Constituției Republicii Moldova. Deputații locali ar trebui să se ocupe de prejudecățile lor în privat. Prejudecățile nu își au locul într-un organ legislativ. Vom merge în instanță, pentru a anula rezoluția”, a menționat Angelica Frolov, coordonatoare de program Genderdoc.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Ce spune Ceban despre marșul care va fi organizat de LGBT: „ Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”

31 мая 2022, 17:05

Propaganda homosexualității, interzisă în Găgăuzia. Comunitatea LGBT: Deputații locali să se ocupe de prejudecățile lor

26 мая 2022, 09:05

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram