economic

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, dezvăluie cât plătește pentru gaz: Evident că facturile m-au speriat

14 января 2022, час 09:20
Делиться:

Cifrele din facturile la gazele naturale l-au speriat până și pe directorul Moldovagaz, Vadim Ceban. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Astfel, Vadim Ceban susține că factura pentru decembrie indică o sumă de peste 5.000 de lei, cifrele fiind mai mari decât consumul plătit pentru luna noiembrie.

„Da, evident că m-au speriat. Comparativ cu luna noiembrie ce am plătit... Evident că sunt mai mari din cauza că s-a majorat consumul, a fost mai frig. Pentru luna decembrie, sincer vă spun, chiar 5.230 și ceva de lei a venit”, a spus Ceban. 

Totodată, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” susține că a fost făcut corect calculul din factura lui. "Eu dau datele contorului fix la ziua când se începe citirea datelor", a precizat Ceban.

TV8.md reamintește că, în ultimele zile, pe rețelele sociale au apărut tot mai multe poze cu suma pe care trebuie să o achite consumatorii pentru gaze, însoțite de mesaje de nemulțumire. 

În prezent, tariful pe care îl achităm este de 11 lei. Totuși, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, anunță că moldovenii ar putea achita cu aproape 4 lei mai mult pentru fiecare metru cub de gaze naturale folosit, dacă prețul de achiziție de 646 de dolari pentru mia de metru cubi va rămâne același.

Pe de altă parte, SA „Moldovagaz” a publicat o notă informativă în care scrie că există riscul ca, în următoarea perioadă, să ne confruntăm cu o nouă criză de proporții și cu riscul întreruperii livrării gazelor naturale. 

La ora actuală, reprezentanții companiei spun că sunt în căuatea unor soluții, inclusiv contractarea unui împrumut bancar. În context, MoldovaGaz îndeamnă consumatorii să achite în termenii stabiliți pentru volumele de gaze facturate. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram