social

Schimb de replici: Gligor susține că Spînu nu ar avea experiență în gestionarea crizei gazelor. „Lăsați ura personală”

14 января 2022, час 07:46
Делиться:

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, susține că criza gazelor va fi folosită de mai multe forțe politice pentru a destabiliza politica Republicii Moldova. Ba mai mult, acesta nu vede cum PAS-ul va face față acestei probleme, atât timp cât ministrul Andrei Spînu, după părerea sa, nu are experiența relevantă.

Invitat în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, acesta a relatat că criticile aduse de partidul din care face parte sunt constructive, pe când celelalte partide au scopul de a destabiliza politica din țară.

„Se deve o cordoonare foarte bună între forțele politice aparent diferite care sunt în mare parte de centrul stânga care pe lângă faptul că aduc critici exagerate, excesive care nu au o dimensiune constructivă mai cheamă și la proteste, la procese de revoltă socială și de destabilizare a situației din țară. Noi nu criticăm ca să destabilizăm, criticile noastre pe care le aduce Partidul Schimbării vin să îmbunătățească nu să înrăutățiască”, spune acesta.

Ba mai mult, acesta a făcut apropouri precum că, în opinia sa, viceprim-ministru Andrei Spînu nu ar avea experiența necesară pentru a gestiona situația.

„Întrebarea este dacă oamenii care sunt în această criză au experiența și competența necesară și criticile care le aducem noi nu sunt în adresa tuturor, dar sunt foarte clare. Vorbim de Ministerul Infrastructurii care a fost creat ca organ de competență pentru o persoană anume, care nu are din trecut experiența relevantă, decât administrator de SRL, secretar de stat sau secretar al cancelariei. Noi nu înțelegem cu va reuși PAS-ul să facă față acestei situații atât timp cât nu are un grup, un nucleu cu expertiza necesară și experință acestei crize”,  a mai precizat Ștefan Gligor.

Cu o replică a venit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian care i-a recomandat să lase ura personală.

„Vorbiți de activitatea domnului Spînu într-un mod foarte ciudat... Noi suntem total dependenți de o singură sursă. Noi ne-am confruntat cu un contract care expira...Noi am reușit să extindem acel contract, iar participarea domnului Spînu la negocierea acelui contract au contribuit la faptul că avem un contract relativ avantajos după o formulă relativ avantajoasă. Eu vă las să lăsați ura personală față de un om și să fim mai obiectivi pentru că eu știu foarte multe”, i-a răspuns acesta.

Prin urmare Gligor a precizat că nu are nicio problemă cu Spînu, însă nu este de acord cu cele afirmate de Radu Marian. 

În contextul crizei gazelor și creșterii tarifelor fără precedent, Andrei Spînu a fost acuzat în repetate rânduri de neprofesionalism. Iar Platforma Demnitate și Adevăr a solicitat, repetat, demisia acestuia din funcția de viceprim-ministru și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Ca urmare acestei solicitări, Spînu a declarat că nu vede motive să plece din funcție, iar pentru el demisia nu este o problemă și o poate face oricând, însă, la moment, pentru el contează altceva.

 „Ceea ce contează pentru mine la această etapă, în contextul crizei energetice,  cred că trebuie să fim solidari si când spun să fim solidari, mă refer inclusiv la alte  partide politice, experți, societatea civilă. Or, situația energetică din lume, în mod special din Europa afectează dramatic Republica Moldova. Eu aș vrea să discut mai mult despre soluții, aș ruga pe toată lumea să ne solidarizăm și dacă sunt soluții sau  propuneri,  care pot fi luate in calcul, cu mare drag le voi asculta”, a declarat viceprim-ministru.

Totodată, Spânu a infirmat și speculațiile precum că guvernarea PAS ar trece prin niște frământări pe interior.  „Nu se preconizează remanieri de cadre, iar Guvernul are toată susținerea politică”.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram