politic

Șeful diplomației R. Moldova reacționează la atacurile cibernetice asupra unor site-uri guvernamentale din Ucraina

Foto simbol
14 января 2022, час 15:49
Делиться:

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a venit cu o reacție în contextul unor atacuri cibernetice direcționate către unele site-uri web guvernamentale din Ucraina. Acesta condamnă asemenea acțiuni care potrivit lui, subminează siguranța privind spațiul cibernetic.

„Am aflat în această dimineață despre atacurile cibernetice masiv direcționate către o serie de site-uri web ale agențiilor guvernamentale din Ucraina, inclusiv la adresa Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate!”  - a scris ministrul Popescu pe pagina sa de Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că astfel de activități dăunătoare care vizează infrastructura şi instituţiile democratice ale unei țări subminează siguranţa, încrederea şi stabilitatea în spaţiul cibernetic.

Reacția acestuia vine după ce Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a venit cu un mesaj în care a anunțat că anumite site-uri din Ucraina au fost supuse unoro atacuri din partea hackerilor, iar temporar acestea nu vor fi disponibile. 

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram