externe

Planurile politice ale Rusiei au eșuat: Putin a reușit să impună o conducere pro-rusă doar în Herson

14 мая 2022, час 11:33
Делиться:

​Faptul că Rusia a reușit să impună o conducere pro-rusă doar în regiunea Herson, evidențiază eșecul invaziei Rusiei de a face progrese în ceea ce privește obiectivele sale politice în Ucraina, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie, relatează BBC, potrivit HotNews.

În cea mai recentă evaluare, Marea Britanie spune că administrația militaro-civilă impusă de Rusia din Herson a anunțat că va cere ca regiunea să fie inclusă în Rusia prin organizarea unui referendum.

Potrivit evaluării serviciilor britanice de informații, dacă se va desfășura un astfel de referendum, Rusia „va truca aproape sigur rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea părăsirii Ucrainei”.

„Cetățenii din regiunea Herson cel mai probabil vor continua să își manifeste opoziția față de ocupația rusă”.

Cu toate acestea, faptul că Rusia a reușit să impună o conducere locală pro-rusă într-un singur oraș ucrainean evidențiază eșecurile planului său inițial de a plasa „majoritatea regiunilor Ucrainei sub autoritate pro-rusă pe termen lung”.

Oficialii ucraineni spuneau la finalul lunii aprilie că Rusia are probleme cu planurile de a organiza miercuri un referendum în regiunea Herson, ocupată de ruși, relatează CNN. Cu toate acestea, Kremlinul ar fi reușit să schimbe guvernul local.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram