externe

Şeful serviciilor secrete ucrainene estimează când se va termina războiul din Ucraina

14 мая 2022, час 10:48
Делиться:

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maior Kiril Budanov, a declarat în exclusivitate pentru televiziunea britanică Sky News că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului. Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer, fără a proba însă declarațiile, transmite G4Media.

Generalul Budanov a prezis corect când va avea loc invazia rusă atunci când alţi oficiali de la Kiev au fost public sceptici şi acum spune că este încrezător să prezică încheierea acesteia.

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august”, afirmă el, adăugând că „majoritatea acţiunilor de luptă active se vor fi încheiat până la sfârşitul acestui an”. 

„Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineană în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea”, susţine el.

Tactica Rusiei nu s-a schimbat, în ciuda deplasării acesteia către est, spune Budanov, iar Rusia suferă pierderi uriaşe. El a spus că nu a fost surprins de eşecurile Rusiei în război.

„Ştim totul despre inamicul nostru. Ştim despre planurile lor aproape pe măsură ce sunt făcute”, afirmă oficialul ucrainean, adăugând că „Europa vede Rusia ca pe o mare ameninţare”, se teme de agresiunea ei. 

„Ne luptăm cu Rusia de opt ani şi putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit”, dă el asigurări.

Generalul Budanov a mai declarat pentru Sky News că înfrângerea în Ucraina va duce la înlăturarea liderului rus şi la dezintegrarea ţării. 

„Va duce în cele din urmă la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse. Acest proces a fost deja lansat şi merge în această direcţie”, a susţinut el. Întrebat dacă înseamnă că o lovitură de stat este în curs, Budanov a răspuns afirmativ.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram