externe

Un parlamentar rus avertizează Polonia: „Ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”

14 мая 2022, час 16:53
Делиться:

Parlamentarul rus Oleg Morozov avertizează că declaraţiile recente ale oficialilor polonezi, care critică acţiunile Rusiei, încurajează Moscova să pună Polonia pe lista „pentru denazificare după Ucraina”, scrie adevarul.ro.

Oleg Morozov, un deputat rus, susţine că acuzaţiile pe care oficialii polonezi le-au adus Rusiei recent îndeamnă Kremlinul să pună Polonia „pe primul loc în coada pentru denazificare după Ucraina”.   

„Prin declaraţiile sale despre Rusia, a cărei ideologii este numită «un cancer», şi despre „despăgubirile” pe care trebuie să le plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc în coada pentru denazificare după Ucraina”, a scris Morozov pe pagina sa de Telegram.   

Marți, premierul polonez Mateusz Morawiecki l-a criticat, într-un articol pentru Telegraph, citat de Yahoo News, pe preşedintele rus Vladimir Putin şi propaganda pe care acesta o răspândeşte referitor la războiul din Ucraina.    

„Ideologia ‘Russkiy Mir’ a lui Putin este echivalentul comunismului si nazismului din secolul XX. Este o ideologie prin care Rusia justifică drepturi şi privilegii inventate pentru ţara sa”, a declarat Morawiecki, care a mai precizat că, în numele acestei ideologii promovate de liderul de la Kremlin, „zeci de oraşe ucrainene au fost rase de pe faţa pământului”. Totodată, potrivit publicaţiei citate, premierul Poloniei a precizat că strategia liderului rus este „un cancer care mistuie nu numai majoritatea societăţii ruseşti, ci reprezintă o ameninţare mortală pentru intreaga Europa”. 

Cât despre despăgubirea Ucrainei, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că liderii internaţionali ar trebui să forţeze Rusia „să plătească o despăgubire doar pentru a restabili ceea ce a fost distrus în Ucraina”.  

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram