social

Ziua Europei în Republica Moldova, inaugurată la Chișinău. Mesajul ambasadorului UE, Jānis Mažeiks

14 мая 2022, час 13:37
Делиться:

Ziua Europei din acest an a fost inaugurată astăzi, 14 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. La eveniment, a fost prezent și ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, dar și alți diplomați, printre care ambasadorii din Austria, Franța, Slovacia, Italia, Letonia, Ungaria, Bulgaria, România, Cehia, Regatul Țărilor de Jos.

„Ziua Europei este marcată anul acesta într-un context trist, al războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei. De aceea, marcăm această zi cu sloganul „Solidaritate pentru Pace! Uniunea Europeană este un proiect al păcii”, a spus Ambasadorul UE la Chișinău. 

Uniunea Europeană susține Republica Moldova și apreciază faptul că țara noastră găzduiește zeci de mii de refugiați din Ucraina, a mai evidențiat liderul Delegației UE.

Diplomatul a subliniat faptul că Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană și că a expediat deja cele două scrisori menite să identifice situația din țară și gradul de pregătire al RM de aderare la UE.

Ambasadoarea Austriei în RM, Stella Avallone, a spus că pentru ea, „Europa simbolizează puterea pe care UE și statele sale membre o au unite împreună. Trebuie să ne amintim că UE a trecut prin mai multe crize importante în ultimii ani: crize economice, cea pandemică și acum războiul din Ucraina. Toate acestea au făcut UE mai puternică”.

Orășelul European”, organizat în contextul Zilei Europei, s-a deschis astăzi, în centrul Capitalei. De la ora 19, mai mulți artiști vor organiza un concert, iar la 22:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va putea fi urmărită live finala Eurovision Song Contest 2022.

„Orășelul European” se deschide, astăzi, la Chișinău: Programul evenimentului

14 мая 2022, 09:05

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram