social

CMC a aprobat proiectul de decizie: Radio Chișinău va putea utiliza în următorii 10 ani toponimicul Chișinău

Foto: Radio Chișinău
14 июня 2022, час 15:34
Делиться:

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat în ședința de marți, 14 iunie, proiectul de decizie care prevede că Radio Chișinău va putea utiliza timp de 10 ani toponimicului „Chișinău”. Deși inițial s-a propus ca toponimicul să fie utilizat timp de 2 ani, amendamentul propus de fracțiunea PSRM din CMC nu a întrunit numărul de voturi necesare.

Proiectul de decizia a fost aprobat cu votul a 26 de consilieri municipali. 

TV8.md reamintește că, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a refuzat extinderea termenului de utilizare a cuvântului Chișinău în denumirea postului de radio, Radio Chișinău (filiala Radio România). Respectiv, prin decizia consilierilor municipali, din 27 aprilie, Radio Chișinău avea interdicția de a utiliza toponimicul „Chișinău”.

Decizia CMC a fost argumentată  atunci de către consilierul municipal al Partidului Șor, Valerii Klimenko, ca fiind una corectă deoarece, potrivit consilierilor fracțiunii din care face parte, redacția ar fi administrată de un agent economic, care ar trebui să achite plăți speciale pentru utilizarea denumirii Capitalei.

După ce în spațiul public au apărut mai multe dispute la acest subiect, primarul Capitalei, Ion Ceban, a dat asigurări că Radio Chișinău își va putea păstra numele cel puțin pentru încă doi ani. 

Reprezentanții Radio Chișinău s-au adresat Primăriei Capitalei, în decembrie 2021, cu o cerere privind prelungirea dreptului de a utiliza toponimicul „Chișinău” în denumirea serviciului media de radiodifuziune sonoră, drept pe care l-au obținut pentru zece ani în 2012 printr-o decizie a CMC. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram