social

/VIDEO/ Vântul puternic le-a dat bătăi de cap și pompierilor. 184 ha de vegetație au ars timp de 24 de ore

Foto: IGSU
15 января 2022, час 11:15
Делиться:

Vântul puternic le-a dat mari bătăi de cap și pompierilor care în ultimele 24 de ore au stins aproximativ 184 de hectare de vegetație. De intervenția acestora pentru a stopa focul a fost nevoie în mai multe raioane ale țării printre care Ialoveni, Hâncești și Călărași.

Peste 60 hectare de iarbă aprinsă au fost stinse de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în localitatea Dobrogea municipiul Chișinău, iar alte 40 de ha au fost mistuite de flăcări la Bălțata Ialoveni. 

În localitatea Rasvet, raionul Călărași pompierii au stins 17 ha de vegetație arsă care risca să se extindă spre suprafețe mai mari, iar la Țipala, Ialoveni salvatorii au avut misiunea să intervină pentru a localiza arderea unei suprafețe de 10 ha de iarbă.

Din cauza vântului puternic, focarele de vegetație se răspândeau cu repeziciune. În total, pe parcursul ultimelor 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 39 de cazuri pentru a stinge incendiile.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram