externe

Atac sângeros în SUA. Cel puțin 10 morți după ce un bărbat a deschis focul într-un supermarket

Foto: BBC
15 мая 2022, час 09:39
Делиться:

Atac sângeros sâmbătă seară în Statele Unite. Cel puțin zece persoane au fost ucise, după ce un bărbat a deschis focul într-un supermarket din New York. 

Un poliţist a povestit, sub anonimat, că bărbatul ar fi strigat jigniri rasiste în timp ce trăgea, transmite observator

Atacatorul a împușcat inițial patru persoane în parcarea magazinului, trei mortal. În interior, agentul de pază al supermarket-ului a tras mai multe focuri de apărare înspre bărbat, însă, acesta a fost protejat de vesta antiglonț pe care o purta. BBC scrie că individul avea o cameră cu care filma atacul.

„A fost pur și simplu iadul”, a declarat șeriful comitatului Erie, John Garcia, într-o conferință de presă. „A fost pur și simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunității noastre”, a spus comisarul poliției din Buffalo, Joseph Gramaglia. 

Ucigașul se află acum pe mâna poliției, iar autoritățile investighează cazul. 

„Suntem îndurerați pentru familiile celor zece oameni ale căror vieți au fost luate fără sens și pentru toți cei care suferă din cauza rănilor fizice și emoționale provocate de acest atac oribil. Prima Doamnă și cu mine ne rugăm pentru victime și familiile lor, iar inimile din toată țara sunt alături de oamenii din Buffalo”, a spus președintele SUA, Joe Biden. 

„Încă trebuie să aflăm mai multe despre motivația împușcăturilor de astăzi, pe măsură ce forțele de ordine își fac treaba, dar nu avem nevoie de nimic altceva pentru a afirma un adevăr moral clar: o crimă motivată de ură rasială este detestabilă pentru însăși structura acestei națiuni. Orice act de terorism intern, inclusiv un act săvârșit în numele unei ideologii naționaliste albe respingătoare, este antitetic față de tot ceea ce reprezentăm în America. Ura nu trebuie să aibă un adăpost sigur. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”, a adăugat președintele american.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram