timp liber

„Ați spart hotarele și tiparele”. Maia Sandu, mândră de performanța înregistrată de Moldova la Eurovision

15 мая 2022, час 14:25
Делиться:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a transmis un mesaj de felicitare băieților de la Zdob și Zdub și Fraților Advahov pentru performanța înregistrată la Eurovision Song Contest. Artiștii noștri s-au clasat pe locul 7 după ce au obținut peste 200 de puncte de la public. 

„Mulțumesc Formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru că, prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală. Iar votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionant de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Ați spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume. Vă mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”, a scris șefa statului într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. Sandu i-a felicitat și pe ucraineni pentru victorie. 

Ediția de anul acesta a concursului european de muzică Eurovision a fost câștigată de trupa ucraineană Kalush Orchestra, cu melodia Stefania, care a obținut 631 de puncte. R. Moldova s-a clasat pe locul 7. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram