social

/ВИДЕО/ Cei care depășesc viteza ar putea rămâne fără dreptul de a conduce: Ce părere au șoferii

15 июня 2022, час 21:00
Делиться:

Amenzi mai dure pentru vitezomani! Șoferii care vor depăși viteza cu 80 de kilometri și mai mult vor rămâne fără dreptul de a conduce mașina pe un termen de până la 6 luni. Se întâmplă după ce a fost modificat Codul Contravențional, dar și alte patru legi. În schimb, avem vești bune pentru șoferii care vor încălca marcajul rutier. Aceștia nu vor mai fi amendați, așa cum este acum, ci doar avertizați.

Autoritățile au decis să înăsprească pedepsele anume pentru șoferii care încalcă, des Regulamentul circulației rutiere. Astfel, au fost introduse noi limite pentru încălcarea regimului de viteză. Dacă până acum, sancțiunile se opreau dacă șoferul depășea cu viteza cu 40 de kilometri la oră și mai mult. De această dată, au fost adăugate limitele:

- 40-60 km la oră
- 60-80 de km la oră
- 80 de km la oră și mai mult.

Cei care vor încălca repetat, timp de un an, limita de 80 de kilometri la oră riscă să rămână pe un termen de 6 luni fără permis. Dreptul îi aparține agentului constatator. Despre adăugarea noilor trepte s-a vorbit și anterior, fiind o soluție pentru a scădea din cheful vitezomanilor de a zbura pe drumurile din țară.

„Pentru 180 de zile, foarte bine, sunt de acord. Regulamentul trebuie respectat. Diferența e mare. Cineva merge cu 50, iar cineva cu 180 și e tot aceiași. Dacă o să încalce cu 35, apoi ce trebuie să rămână fără permis ori cum? Omul a băut ori ce!?”, a declarat unul din șoferi.

De asemenea, nu va fi permisă înmatricularea și inspecția tehnică periodică a vehiculelor, dacă acestea au în istoric încălcări, șoferii au fost amendați, iar sancțiunea rămâne activă.

„Testarea tehnică trebuie să fie trecută, pentru că mașina trebuie să fie în stare tehnică bună”, a declarat un alt șofer.

Printre șoferii pe care i-am surprins în trafic se numără și maestrul Nicolae Botgros care susține că orice lege care responsabilizează conducătorii auto este binevenită.

„Orice regulă pe care o abordează Parlamentul și cei de sus sper să fie binevenită, pentru că sunt foarte mulți oameni, care încalcă viteza și nu doar. Iar unele prevederi se îmblânzesc, spre exemplu vor fi excluse punctele de penalizare pentru șoferul care conduce un vehicul fără revizia tehnică, iar cei care nu vor respecta marcajul rutier se vor alege doar cu un avertisment. Autoritățile speră că, în urma acestor modificări, șoferii vor deveni mai responsabili, iar numărul accidentelor rutiere va fi mai mic”, a menționat artist al poporului, Nicolae Botgros.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram