social

/ВИДЕО/ Emmanuel Macron a discutat cu președintele României, despre cum poate fi ajutată R. Moldova

15 июня 2022, час 21:14
Делиться:

Până să ajungă la Chișinău, Emmanuel Macron s-a întâlnit, de dimineață, cu președinte României, Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat și despre situația din Republica Moldova, mai exact, cum poate fi ajutată țara noastră să facă față provocărilor cu care se confruntă din cauza crizei de securitate, generată de războiul declanșat de Rusia. Iohannis a reiterat că Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei trebuie să le fie acordat cât mai repede statutul de țară-candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.

„În legătură cu recentele cereri de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, am subliniat sprijinul nostru puternic pentru integrarea europeană a acestor state. În viziunea României, cei trei aspiranți trebuie să beneficieze de cadrul optim de derulare a proceselor de reformă și de o abordare unitară, în conformitate cu propriile merite și cu progresele înregistrate în procesele de reformă. Am susținut importanța unui semnal politic clar privind hotărârea Uniunii Europene de a se angaja cu partenerii pe un traseu ambițios pro-european, care să fie adoptat la Consiliul European din această lună, din iunie”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis. 

Președintele României, Klaus Iohannis, şi cel al Franței, Emmanuel Macron, s-au întâlnit în această dimineață la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Situația din Ucraina a fost una din temele centrale ale discuțiilor dintre cei doi oficiali.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram