social

Ministerul Educației: Este ilegal! Angajații școlilor și elevii nu pot fi obligați să participe la evenimente culturale

15 июня 2022, час 08:14
Делиться:

După ce deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga, a susținut marți, 14 iunie, în cadrului unei conferințe de presă, că șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS) ar fi emis un demers către instituțiile de învățământ secundar din Capitală, prin care ar obliga directorii de instituții, diriginții și elevii absolvenți să participe la un concert organizat de municipalitate, Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție pe pagina de Facebook. 

Reprezentanții ministerul precizează că încercarea de a obliga angajații și elevii instituțiilor de învățământ  să participe la evenimente cultural-distractive în timpul lor liber este ilegală.

„În legătură cu informațiile prezentate astăzi, 14 iunie 2022, în cadrul conferinței de presă de către deputata PAS, Angela Munteanu-Pojoga și vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, cu privire la dispoziția emisă de Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, prin care se „solicită prezența obligatorie a directorilor instituțiilor de învățământ secundar, ciclul I și II, însoțiți de elevii claselor absolvente și diriginții de clasă a acestora” la un eveniment organizat de primăria capitalei, Ministerul Educației și Cercetării precizează că elevii, dar și angajații instituțiilor de învățământ nu pot fi obligați în niciun mod să participe, în afara orelor de program, la activități, inclusiv la cele recreative.

Orice încercare de obligare a acestora, sub diferite pretexte, să se prezinte la evenimente cultural-distractive în timpul lor liber este ilegală”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Vă reamintim că, contact de echipa TV8.md, Andrei Pavaloi ne-a comunicat că informațiile au fost eronate, iar acest eveniment se organizează în fiecare an și este dedicat tuturor elevilor absolvenți.

„Noi am solicitat directorilor să fie prezenți, ori ei sunt parte și urmează să participe în program  la această activitate. Elevii vor participa acolo la dorință, eu nu știu de ce s-a interpretat greșit, pentru că nu a fost nicio discuție despre obligativitate. Noi am venit cu un apel către toți doritorii care vor să participe la evenimentul organizat, care se organizează în fiecare an, doar că anul trecut nu s-a organizat din cauza pandemiei”, ne-a comunicat Pavaloi. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

PAS: Directorii de școli și absolvenții ar fi obligați să participe la un concert. Andrei Pavaloi dezminte informațiile

14 июня 2022, 13:06

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram