social

/ВИДЕО/ Situația de la frontieră se stabilizează. Gavrilița: „S-a deblocat fluxul. Avem mai puține camioane în rânduri”

Colaj: tv8.md
15 июня 2022, час 09:30
Делиться:

Situația de la graniță se stabilizează. Natalia Gavrilița susține că fluxul de camioane la punctele de trecere a frontierei a fost deblocat, iar numărul de TIR-uri care așteaptă în rânduri, a scăzut semnificativ. Totodată, prim-ministra a dat asigurări că șoferilor li s-a oferit acces la mai multe servicii.

„S-a deblocat fluxul la punctele de trecere a frontierei. Astăzi, avem semnificativ mai puține camioane in rânduri. Ieri, au fost finalizate anumite insule pentru șoferii de camioane, unde au acces la servicii, inclusiv un duș, niște condiții normale. De asemenea, se distribuie și apă. Avem grijă de oameni și de rapiditatea cu care se mișcă mărfurile la frontieră”. 

Gavrilița a ținut să le mulțumească autorităților române, cu care au avut multiple discuții în ultimele săptămâni. 

„Vedem că anumite înțelegeri dau rezultate”, a precizat Gavrilița.

Totodată, premiera a specificat că situația la hotarul între Ucraina și R. Moldova rămâne a fi aglomerată și a îndemnat autoritățile publice să rămână alerți.

„La hotarul între Ucraina și Moldova este o aglomerare de camioane, în continuare. O să treacă majoritatea acestui flux pe cale terestră prin Moldova inclusiv, fiindcă nu sunt disponibile porturile maritime din cauza războiului. Aceasta a adus o perturbare în lanțurile logistice mondiale. Să rămânem alerți. Continuăm să lucrăm și să coordonăm aceste acțiuni ca să facem față acestui flux mărit de transport și trafic la frontieră”, a conchis Gavrilița

Serviciul Vamal a venit cu un mai multe detalii privind situația la posturile vamale de frontieră. Reprezentanții susțin că în urma măsurilor întreprinse în vederea fluidizării traficului camioanelor la postul vamal Leușeni, „la moment, în rândul de așteptare sunt 24 de camioane pe sensul de ieșire din țară, iar în ultimele 24 de ore, au fost procesate 416 camioane la fel pe sensul de ieșire din țară”, se arată în comunicatul postat pe Facebook.

TV8.md reamintește că, marți, 14 iunie, Ministerul de Interne a venit cu un comunicat în care au precizat că coada kilometrică a camioanelor din vama Leușeni-Albița, a început să scadă, iar șirul de așteptare la punctul de frontieră are o lungime de aproape 2 kilometri, față de circa 10, cât a fost zilele trecute. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Mai puține camioane în vamă: Timpul de așteptare a TIR-urilor în frontiera moldo-română, în scădere

14 июня 2022, 13:06

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram