externe

Novak Djokovic a pierdut apelul și va fi expulzat din Australia. Reacția tenismenului

Foto: sportingnews.com
16 января 2022, час 10:25
Делиться:

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, astfel acesta urmează a fi expulzat din Australia, scrie Digi24.

După ce a fost emisă decizia, potrivit căreia, sportivul nu va mai avea voie timp de trei ani să intre în Autralia, decât în anumite circumstanțe, acesta a venit și cu o reacție.

Sportivul a declarat că respectă decizia instanței și că va coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea sa din țară.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open”, a scris acesta.

Tenismenul a mai transmis că se va odihni și recupera, înainte de a mai comenta ceva pe acest subiect.

Djokovic, în vârstă de 34 ani, se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, după ce a prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Deși Djokovic s-a conformat cu regulile de derogare medicală de la a fi vaccinat în statul Victoria, pentru a putea participa la Australian Open, în cadrul legislației Commonwealth a statului, sportivul nu poate rămâne doar pe baza unei dispense motivate de infectare. Infectarea cu Sars-Cov-2 nu este considerat motiv suficient pentru exceptarea de la vaccinare.

Djokovic ar trebui să arate dovezi medicale că nu se poate vaccina din cauza contraindicațiilor medicale sau din cauza unei boli severe, inclusiv dacă o persoană a fost diagnosticată cu COVID - 19.

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram