social

Șeful de la „Spații Verzi”, suspendat din funcție. Motivul: moartea copilului de un an într-un parc din Capitală

16 мая 2022, час 10:09
Делиться:

Sar capete la primăria Chișinău. Primarul general, Ion Ceban, a dispus suspendarea din funcție a conducerii Asociației de Gospodărire „Spații Verzi”. Decizia a fost luată în legătură cu tragedia de sâmbătă, când un copil de un an și două luni ani a fost ucis de o creangă uscată, care a căzut peste căruciorul în care se afla.

Între timp, a fost inițiată o anchetă internă.  

„A fost deschisă o anchetă internă, iar în trei zile va fi prezentat un raport pe caz. Până miercuri, responsabilii trebuie să prezinte toate datele la subiectul accidentului de sâmbătă. Rog în această perioadă, conducerea de la Spații Verzi să fie înlăturată de la procesul de gestiune și suspendarea din funcția a directorului în această privință” a menționat primarul Ion Ceban în cadrul ședinței de luni a serviciilor primăriei.

Edilul s-a declarat îndurerat de tragicul accident” și a exprimat condoleanțe familiei copilului ucis.

„În această situație, trebuie să ne unim eforturile. Avem mii de copaci care necesită urgent defrișați. Chiar dacă par a fi sănătoși, unele crengi trebuie imediat înlăturate deoarece în urma vântului puternic, așa cum a fost vineri noaptea, se pot întâmpla asemenea tragedii”, a spus primarul. 

În acest context, Ceban a cerut responsabililor din cadrul primăriei să facă „front comun” cu specialiștii de la Agenția de Mediu pentru inventarierea arborilor, în mod special, a celor de pe teritoriul grădinițelor, școlilor, instituțiilor sociale și trotuare.

TV8 amintește că sâmbătă, 14 mai, o fetiță de un an și două luni a murit după ce o creangă de copac a căzut peste căruciorul în care se afla, în Parcul Alunelul din Capitală. Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Pe caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Primăria municipiului Chișinău informează că a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori din Parcul Alunelul. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și a acceptat doar curățarea și defrișarea a 70 de copaci.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram