externe

Țara care se oferă să organizeze Eurovision 2023, dacă războiul din Ucraina va continua

16 мая 2022, час 23:05
Делиться:

Postul public de televiziune spaniol RTVE s-a oferit ca Spania să găzduiască ediţia Eurovision 2023, în locul ţării câştigătoare, Ucraina, în cazul în care războiul continuă, deși Volodimir Zelenski a declarat că va face tot posibilul să organizeze viitoarea ediţie a concursului de muzică la Mariupol, relatează ziarul spaniol La Vanguardia, potrivit Digi24.

„Ceea ce s-a oferit este ca, în cazul în care Ucraina nu va putea găzdui concursul, noi să ne punem la dispoziție ca locație. Însă obiectivul principal este de a ajuta această ţară cu tot ceea ce are nevoie”, a declarat directoarea de comunicaţii a RTVE, María Eizaguirre.

Eizaguirre a insistat că această decizie, ca Spania să se ofere să devină gazda Eurovision, a fost luată „în ultimele ore”.

RTVE a infirmat totuşi zvonurile apărute în media spaniolă, potrivit cărora această propunere a fost lansată după un prim contact cu guvernul ucrainean. 

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis, la scurt timp după ce reprezentanții Ucrainei au fost desemnați câștigători, că va face tot posibilul ca ediţia din 2023 a Eurovision să aibă loc în țara sa.

„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

„Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câștigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram