externe

/VIDEO/ Garry Kasparov: Va fi dificil pentru Putin să ascundă că războiul merge în direcția greșită

16 мая 2022, час 23:00
Делиться:

Cunoscut drept unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai regimului de la Kremlin, Garry Kasparov a acordat Newsweek România un interviu despre războiul din Ucraina și despre regimul lui Vladimir Putin. 

Kasparov vorbește despre falsificarea sondajelor și despre cât de susținut este Vladimir Putin în realitate de către ruși.

Sabin Orcan: Imagini îngrozitoare vin în fiecare zi din Ucraina. Întorcându-ne la Rusia, un recent sondaj de opinie, realizat de Centrul Levada, care este apreciat ca o sursă de cercetare destul de independentă cu sediul în Rusia, arată că după începerea războiului popularitatea lui Putin în rândul poporului rus este în creștere, cred că 12 procente sau cam așa ceva. Credeți că este corect, este adevărat, este posibil? Sau nu?

Garry Kasparov: Cu cât cifrele sunt mai mari îți dai seama că este o distorsionare totală, este o minciună absolută. Când spui 55%, da, în regulă, poate 60, dar când vezi cifre ca 80 plus, în regulă.

Stați să vedem ce se întâmplă când știrile din Ucraina vor fi atât de întunecate. Pentru că deja avem aproape 25.000 de soldați ruși uciși acolo, zeci de mii sunt răniți. Deci pierderile rusești fac ca războiul din Afganistan, zece ani de război, să pălească prin comparație.

Prețurile explodează, sancțiunile își fac deja efectul. Mai dați-le două-trei luni. Va fi din ce în ce mai dificil pentru Putin să ascundă faptul că războiul merge în direcția greșită.

Nu știm câți saci de cadavre au fost trimiși în Ucraina: 10, 20, 30.000, poate nu este de ajuns, dar poate 40.000. Când oamenii vor spune dintr-o dată: stați puțin, este un război, iar războiul merge în partea greșită.

Pentru că în acest moment Putin reușește să mențină un calm relativ în Rusia evitând mobilizarea în masă. Iar oamenii din marile orașe, ca Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, nu sunt implicați în acest război, nu simt pe pielea lor acest război. Rușii care sunt uciși în Ucraina vin în cea mai mare parte din aceste suburbii sau din regiuni sărace, din mediul rural.

Sabin Orcan: Din Estul îndepărtat.

Garry Kasparov: Da, din acele republici naționale. Dar pentru Putin să mobilizeze națiunea rusă la război înseamnă că va trebui să îi aducă și pe tinerii, adică nu doar tineri, populația masculină din marile orașe. Vom vedea ce va urma.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram