politic

Dezbaterea moțiunii. Gherciu, în fața tribunei: Situația curentă a adus în prim plan problema securității alimentare

16 июня 2022, час 15:09
Делиться:

Deputații examinează moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Viorel Gherciu a ieșit în fața tribunei pentru a prezenta raportul de activitate. Ministrul Agriculturii a precizat că „tensiunile armate din regiune, criza fertilizanților și a produselor petroliere cu impact asupra economiei naționale, au aprofundat problemele existente pe segmentul agroalimentar și au adus în prim plan problema securității alimentare”.

„Anul curent a acumulat într-un context nefavorabil mai multe probleme: tensiunile armate din regiune, criza fertilizanților și a produselor petroliere cu impact asupra economiei naționale, aprofundând problemele existente pe segmentul agroalimentar și aducând în prim plan problema securității alimentare. În acest context au fost alimentate consecințe puternice asupra pieței agricole din regiune”, a prcizat Gherciu.

Totodată, ministrul Agriculturii a precizat că creșterea prețurilor, afectarea căilor logistice legate de exportul produselor agroalimentare și faptul că a fost blocat accesul spre țările importatoare, a afectat achitarea tranșelor la creditele bancare.

„Din această cauză a devenit imperioasă majorarea fondului național pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural, în premieră, cu 65 la sută”, a mai adăugat Gherciu.

În premieră, Gherciu a anunțat că au fost exportate peste 7.000 de tone de mere în Uniunea Europeană.

TV8.md reamintește că în data de 2 iunie, Radu Mudreac, a ieșit din partea BCS și a înaintat moțiunea simplă împotriva Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. În opinia BCS, ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, nu are o viziune clară privind dezvoltarea sectorului agroalimentar, iar suportul anunțat pentru agricultori nu este suficient.

„Azi, la mai bine de nouă luni de când ministrul agriculturii și industriei alimentare a preluat funcția, starea de lucruri în sectorul strategic al economiei naționale – agricultura – este deplorabilă. Și aceasta se întâmplă în situația în care ministrul a preluat funcția într-un an record pentru sectorul agricol”, a declarat deputatul Radu Mudreac, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, notează IPN.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Parlamentul se întrunește în ședință plenară: Se va dezbate moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii

16 июня 2022, 08:06

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram