social

Ceban cere demisia șefului de la Spații Verzi și a conducerii Agenției de Mediu, după decesul fetiței în parcul Alunelul

17 мая 2022, час 15:22
Делиться:

Primarul Capitalei, Ion Ceban, cere demisia șefului Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Serghei Carp și a conducerii Agenției de Mediu, după ce o fetiță de aproape doi ani a murit în urma unui accident când o secțiune de arbore, s-a rupt și a căzut peste căruciorul în care se afla. Potrivit edilului, tragedia s-ar fi produs din cauza faptului că lucrătorii de la Spații Verzi nu au primit autorizațiile la timp.

„Șeful de la Spații Verzi va fi eliberat din funcție. Și așa cum au recomandat membrii comisiei, noul director va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură”, a declarat Ceban.

Ceban nu a precizat cine va fi nou director al întreprinderii, însă a precizat că acest lucru „se va decide foarte repede”, iar decizia „o va lua împreună cu echipa”.

Potrivit edilului Capitalei, muncitorii de la Spații Verzi nu pot curăța sau defrișa nici măcar arbori uscați fără autorizația de la Agenția de Mediu, iar în unele cazuri „Agenția de Mediu a emis autorizația de defrișare și curățare, după cinci luni de la depunerea solicitării de către Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. 

„Doar după eliberarea autorizațiilor fiecare copac sau creangă poate fi tăiată, însă prezintă un pericol pentru societate. Ca aceste atribuții să nu fie pasate de la o autoritate la alta am luat decizia să solicităm de cealaltă parte demisia sau eliberarea din funcție conducerea Agenției Mediului care potrivit anchetei  interne care tergiversează astfel de procese care duc la asemenea lucruri, dar asta nu poate fi admis. Împreună cu juriștii vom înainta un demers către Guvern pentru pornirea unei anchete de serviciu împotriva conducerii Agenției Mediului pentru clarificarea informațiilor”, a declarat Ion Ceban.

„Primăria este gata să coopereze cu toți pentru a duce la bun sfârșit ancheta, să pună la dispoziție toate materiale, oricând și solicitîm sancținarea responsabililor de la Agenția Mediului”, a mnai adăugat Ceban.

Contactați de echipa TV8.md, reprezentanții Agenției de Mediu ne-au comunicat că vor reveni cu o reacție publică.

TV8.md reamintește că sâmbătă, 14 mai, o fetiță a murit după ce o secțiune de arbore, s-a rupt și a căzut peste căruciorul în care se afla. Deși fetița a fost transportată de urgență în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii din Capitală, aceasta a decedat la scurt timp.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram