social

/ВИДЕО/ Absolvenții claselor a 12 au susținut ultimul examen de Bacalaureat: Cum li s-a părut proba

17 июня 2022, час 18:05
Делиться:

Absolvenții claselor a 12-a vor răsufla, de astăzi, mai ușor. În această dimineață, ei au susținut ultimul examen de Bacalaureat. Spun că a fost cel mai simplu, deoarece și-au ales singuri obiectul preferat. Acum urmează o nouă provocare - alegerea profesiei, dar nu toți știu la care facultate să aplice. În schimb, cei ce au făcut alegerea, sunt ferm convinși că, în câțiva ani, vor deveni licențiați și vor pune bazele unei cariere de succes. 

Liceenii care au susținut BAC-ul la centrul de la Liceul Teoretic Gheorghe Asachi ieșeau de la examen cu zâmbetul pe buze, semn că totul a fost bine, iar ei au scăpat de ultimul test de maturitate. Primii care s-au eliberat erau cei care au ales geografia: 

„Nu a fost complicat, chiar ușor. Am lucrat mai mult cu atlasul geografic. După cunoștințe. Asta e un avantaj, atlasul ne oferă multe informații utile. Deja trebuie să știi cum să lucrezi”.

„- Iubesc geografia încă din gimnaziu. Cred că mă descurc foarte bine și mi-a fost mai aproape de suflet. 
- Care item ți-a plăcut cel mai mult? 
- Atunci când trebuie să calculez ora, altitudinea sau temperatura”.

Bucuroși, unii erau chiar puși pe glume:

„- Cum a fost? 
- A fost ok. Eu știam că Napoleon e tort, aparent el era rege. Am trecut peste, totul a fost bine. În suflet sunt ok, stau liniștită. Ori că e cafeaua sau că am scris bine”.

Pentru că rezultatele încă nu sunt afișate, tinerii spun că, deocamdată, nu au motive de sărbătoare. Vor petrece, însă, atunci când vor afla notele. Practic, toți se așteaptă la rezultate bune. 

„Cum să mă simt? Nu cred că o sărbătoresc, nu-i motiv de sărbătoare în opinia mea. În sfârșit s-a început și la mine vara”.

„Nu sărbătoresc pentru că, pentru mine, examenul de Bacalaureat, este un examen ca toate celelalte. Am trecut prin atâtea examene că nu cred că trebuie sărbătorit”.

Și dacă la primele examene erau însoțiți de părinți pentru că aveau emoții mari, astăzi, au pășit pragul liceului mai siguri. În curtea instituției am întâlnit doar o mamă, care își aștepta fiul:

„- Ce ați spus fiului înainte de ultimul examen? 
- Toate cele bune și sănătate. Ca să gândească corect”.

Următorul pas este alegerea unei facultăți:

„- Mi-am propus să aplic la universitate. La facultatea de psihologie sau să aleg  între marketing și logistică. 
- Care îți place mai mult? 
- Psihologia aș învăța pentru mine, dar marketing - pentru viitor”.

Astăzi, s-a încheiat sesiunea de Bacalaureat 2022, cu ultima proba la obiectul pe care fiecare absolvent l-a ales după plac. La sesiune s-au înscris peste 18 000 de candidați, dintre care circa 2 000 de sunt restanțieri din sesiunile anterioare. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram