externe

/VIDEO/ Armata ucraineană arată cum a lovit cu rachete Harpoon un remorcher rus aflat lângă Insula Şerpilor

Foto: Adevarul.ro
17 июня 2022, час 15:00
Делиться:

Armata ucraineană a lovit remorcherul  „Vasili Beh” al Flotei ruse a Mării Negre. Acest lucru a fost anunțat de preşedintele Administraţiei Militare Regionale Odesa, Maxim Marcenko, citat de ZN.ua, scrie Adevarul.ro

„În această dimineaţă, în Marea Neagră, remorcherul Flotei Mării Negre „Vasili Beh“ a fost lovit de rachete în timp ce transporta muniţie, arme, personal şi sistemul de apărare aeriană TOR către Insula Şerpilor. Transmiteţi felicitările echipajului crucişatorului Moskva!“, a scris  Marcenko pe canalul său de Telegram. 

Marina Forţelor Armate ale Ucrainei a confirmat, pe pagina de Facebook, lovitura cu rachete Harpon asupra remorcherului.

"Se pare că sunt morţi şi răniţi. Navele ruse încearcă să efectueze o operaţiune de căutare şi salvare", informează Comandamentul Operaţional Sud, pe  canalul Odesa Telegram.

În incidentul de la Marea Neagră, sistemul de rachete antiaeriene Tor al remorcherului Vasili Beh nu a reuşit să oprească atacul ucrainean, dar acesta a rămas pe linia de plutire şi era evacuat pentru reparaţii după ce a suferit daune semnificative. 

Afirmaţiile iniţiale ale Ucrainei au fost că a fost lovită de o rachetă Harpoon, totuşi au existat şi speculaţii că a fost folosită fie o rachetă Brimstone furnizată de britanici, fie un sistem de apărare antirachetă.

Lovitura asupra remorcherului rusesc al marinei de la Marea Neagră a fost înregistrată de o dronă Bayraktar TB2, deşi nu se crede că drona a tras racheta. 

Ruşii îşi întăresc poziţiile pe Insula Şerpilor, completează unităţile cu militari şi instalează noi sisteme de apărare aeriană acolo. Potrivit informaţiilor primite de la serviciile de informaţii ucrainene şi occidentale, începând cu 12 iunie, ruşii au creat o garnizoană pe Insula Şerpilor şi au instalat sisteme de rachete antiaeriene Tor aduse în ultima săptămână.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram