social

Fostul premier, Ion Sturza, știe de ce uleiul autohton se vinde ”la nivel de supermarket de pe Champs Élysées”

18 мая 2022, час 14:57
Делиться:

Fostul premier, Ion Sturza, știe de ce uleiul de import este mai scump decât cel produs local, care se vinde „la nivel de supermarket de pe Champs Élysées!”. Într-o postare pe Facebook, fostul premier se adresează actualei guvernări și îndeamnă factorii responsabili să „rupă monopolul”.

„De ce uleiul de import este mai ieftin decât cel produs local? Vă spun eu, pentru că vă temeți să spargeți monopolul companiei care a găsit „limbă comună” cu toate guvernele de la Voronin încoace. Evident, compania este în extaz, raportează profituri record. Cum să nu, dacă cumpără semințele de la fermierii locali de două ori mai ieftin decât prețurile internaționale și vinde uleiul la nivel de supermarket de pe Champs Élysées! Nu sunteți în stare (nu vreți) să spargeți monopolul construit în trecut cu complicitatea lui Voronin și Plahotniuc? Pentru ce mai aveți Consiliul concurenței, că de Ministerul Agriculturii nici nu mai vorbim, e ca și inexistent?”, scrie fostul premier Ion Sturza pe Facebook.

Totodată, Sturza se întreabă de ce inflația se duce spre 30% „când o rată de referință ar fi de 16%?!”.

”E doar oferta monetară sau și incapacitatea guvernului de a interveni printr-o politică bugetar-fiscală adecvată? Sau și una, și alta? O întrebare retorică: când ultima dată membrii echipei economice a guvernului au stat la aceeași masă cu membrii Consiliului de administrație de la BNM?”, se întreabă Sturza.

În contextul în care, în ultima perioadă, se încearcă „pasarea responsabilității” pe seama administrației Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sturza intuiește că se doresc „schimbări la BNM”.

„E ok, poate este o incompatibilitate și diferență de viziune. Dar nu azi și nu într-un mod atât de „fin””, remarcă Sturza.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram