social

Gavrilița vrea actualizarea Strategiei securității alimentare. Documentul va fi prezentat în termen de o lună

18 мая 2022, час 14:51
Делиться:

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) va prezenta, în termen de o lună, Strategia de securitate alimentară în format actualizat. Solicitarea a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul ședinței de miercuri a Executivului.

„În condițiile în care în lume există o îngrijorare majoră în ceea ce privește securitatea alimentară, declanșată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și efectele acestuia asupra prețului la energie, inclusiv sectorul agricol, este important ca Guvernul să acționeze cu precauție și analiză, dar în avans. Să anticipeze anumite lucruri, nu doar să reacționeze”, a remarcat premierul, Natalia Gavrilița.

Respectiv, în termen de o lună, MAIA va prezenta o Strategie actualizată a securității alimentare reieșind din realitățile actuale. Specialiștii din cadrul ministerului de profil vor face o analiză detaliată a ceea ce produce țara noastră, care sunt cantitățile destinate pieței locale și care sunt cantitățile  care pot fi exportate, ce limite urmează să fie impuse pentru asigurarea securității alimentare.   

De asemenea specialiștii ministerului de profil vor prezenta pârghiile pe care le are țara noastră în cadrul Organizației Internaționale a Comerțului (OIC) „pentru a ne asigura că trecem cu bine de acest an care se anunță a fi dificil din perspectiva securității alimentare”, așa  cum a remarcat Natalia Gavrilița.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram