economic

Va fi majorat salariul angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune

18 мая 2022, час 14:38
Делиться:

Începând cu luna mai, salariul minim al angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ, aflate la autogestiune, va fi majorat de la 2.000 la 3.500 de lei. Decizia a fost aprobată miercuri, 18 mai, în cadrul ședinței de Guvern. 

De asemenea, a fost extinsă lista beneficiarilor de spor lunar pentru deținerea titlurilor științifice sau științifico-didactice. De susținere financiară din partea statului vor beneficia cercetătorii științifici, personalul de conducere care activează în organizații din domeniile cercetării și inovării, precum și personalul de conducere din învățământul superior. 

  • De asemenea, prin decizia de astăzi a Executivului a fost aprobată majorarea cu 7 poziții a clasei de salarizare pentru personalul de conducere (director și director adjunct) din cadrul instituțiilor publice de învățământ profesional tehnic; 
  • majorarea de la 200 de lei la 250 de lei a sporului pentru titlurile onorifice „Artist al Poporului” și „Maestru în Artă”; 
  • de la 100 la 150 de lei - pentru titlurile „Emerit”, „Om Emerit”, „Maestru al Literaturii” și „Meşter - Faur”; 
  • de la 100 de lei la 150 de lei - pentru titlurile „Maestru Emerit al Sportului” și „Maestru Internaţional”; 

de la 30 lei la 100 lei -  pentru titlul „Maestru al sportului” .

Costul anual estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 82,5 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul de stat. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram