social

/ВИДЕО/ Protestatarii merg la Comisariatul de Poliție: Vor scanda ca să fie instalată scena în PMAN

Foto: partidulsor.md
19 июня 2022, час 19:00
Делиться:

Mii de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva scumpirilor și a guvernării. Majoritatea protestatarilor poartă chipiuri albe sau tricouri pe care scrie „O viață nouă”.

Protestul împotriva guvernării este organizat de membrii Partidului Șor, în frunte cu Marina Tauber. Manifestanții scandează „Demisia”, „Noi suntem poporul”.

UPDATE: Potrivit unui comunicat remis de Partidul ȘOR, circa 40 de mii de oameni se află în Piața Marii Adunări Naționale.

UPDATE: Reprezentanții și simpatizanții partidului ȘOR se îndreaptă spre Comisariatul de poliție a municipiului Chișinău, unde vor protesta pentru ca să le fie permis să instaleze tehnica pentru concertul organizat de activistul Veaceslav Valico.

 UPDATE: Protestatarii se îndreaptă spre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde organizatorii susțin că forțele de ordine nu le permit unor protestatari să ajungă la manifestație.

UPDATE: Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au votat o „Rezoluție” prin care cer alegeri parlamentare anticipate.

UPDATE: „Acțiunile mișcării noastre sunt răspunsul la guvernare. Noi continuăm să ne cerem drepturile. Vrem ca poporul să fie auzit. Moldova are nevoie de familii tinere, nu de tineri care aleg drumul pribegiei”, a declarat vicepreședinta Orheiului.

UPDATE: „Ei ne-au promis o viață mai bună. Ne-au promis pensii, salarii, drumuri, că noi vom trăi ca în Europa, astăzi avem doar sărăcie... Partidului ȘOR spune că a venit sfârșitul incompetenței. Vrem alegeri anticipate. Cei care nu se pot descurca să plece. Demisia!”, a declarat deputata Marina Tauber.

UPDATE: Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a ținut un discurs în fața mulțimii. Acesta a acuzat guvernarea de incompetentă.

UPDATE: Manifestanții strigă „Jos Partidul PAS”, „Vrem o viață nouă”.

UPDATE: Deputata Marina Tauber, a declarat de pe o scenă improvizată că îndeamnă toți cetățenii să iasă la protest. Aceasta a acuzat Poliția că încearcă să limiteze accesul protestatarilor în PMAN.

TV8 reamintește că invitată în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, șefa statului a precizat că Republica Moldova este o țară liberă și democrată unde oricine poate protesta, însă întrebarea este „cum se finanțează aceste proteste”.

„Am citit și eu în presă despre aceste proteste. Suntem o țară liberă și democratică, în care oamenii sunt în drept să organizeze aceste proteste. Bineînțeles, cu respectarea legislației, fără să creeze situații de tensiune sau de risc pentru cetățeni. O să am o întrebare la modul cum se finanțează aceste proteste și cine le finanțează, și cât de transparentă este finanțarea și de unde vin banii. Deci, aici, o să am o întrebare”, a declarat Maia Sandu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram