social

Bolea, despre fosta administrație Moldovagaz: A fost o administrație prostească, populistă și extrem de politică

20 января 2022, час 21:00
Делиться:

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea susține că fosta administrație a întreprinderii Moldovagaz a fost, din punctul lui de vedere, una haotică, populistă și extrem de politică. Potrivit lui, o soluție ar fi ca Moldovagaz să se implice mai mult pentru a prelua „pârghiile”, ținând cont că este acționar majoritar.

Invitat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, acesta a declarat că suma totală a datoriei pe care urmează să o expună specialiștii atunci când se va termina auditul făcut de către Curtea de Conturi, va fi o sumă mare care nu-i va permite companiei să-și facă capital.

„Pe parcursul timpului a tuturor anilor în care a fost administrată această companie, eu am certitudinea că de fiecare dată când a fost calculat prețul de achiziție a gazului majorat, nu de fiecare dată a fost majorat prețul de vânzare către consumator și din acest considerat a apărut și o sumă mare. Asta nici nu-i permite companiei să-și facă capital”, a precizat Vladimir Bolea.

Potrivit deputatului, situația în care se află întreprinderea în prezent, dar și cetățenii Republicii Moldova se datorează fostei administrații. Iar dacă în ultimii 30 de ani, ar fi fost majorate salariile și s-ar fi dezvoltat economia, astăzi, țara noastră nu se afla în acest punct.

„A fost o administrație din punctul meu de vedere extrem de haotică, prosteasă, populistă și extrem de politică, fără nicio componentă economică. Ne mai vorbind de gazele distribuite în stânga Nistrului la un preț de un leu. În ceea ce privește Republica Moldova, este pentru prima dată când noi nu mai suntem tratați ca fratele mai mic de către fratele mai mare, dar ni s-a spus foarte clar că suntem parteneri comerciali...Dacă în toți acești 30 de ani avea loc creșterea salariiilor și dezvoltarea economiei, noi nu ajungeam în acest prag dezastruos, când niciun om nu poate face față majorărilor”, a mai spus invitatul.

Totodată, acesta a afirmat că, după părerea sa, cei de la Moldovagaz, întreprindere ce este acționarul majoritar trebuie să facă demersurile necesare și să aibă toate pârghiile în mâinile lor.

Cu toate acestea, deputatul PAS, a dat asigurări că Guvernul este preocupat de soluționarea tuturor problemelor, inclusiv a problemei privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova.

„Guvernul va face tot posibilul ca Republica Moldova să nu înghețe”, a conchis acesta.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram