economic

România va sprijini R. Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze

Foto: Digi24
20 января 2022, час 17:36
Делиться:

România va sprijini Republica Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze. Asigurarea vine din partea premierului român, Nicolae Ciucă, care a discutat joi cu prim - ministrul de la Chișinău, Natalia Gavrilița. Cei doi premieri au discutat despre posibilitatea asigurării cantităţilor necesare de păcură R. Moldova, urmând ca România să primească şi o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de Digi24.

De asemenea, Ciucă și Gavrilița au vorbit şi despre pregătirea următoarei şedinţe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat. Nicolae Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova, mai indică sursa menţionată.

Parlamentul a instituit joi, 20 ianuarie, stare de urgență în sectorul energetic, pentru o perioadă de 60 de zile. 

Printre măsurile pe care urmează să le aprobe autoritățile, în contextul crizei energetice, se numără amânarea plății TVA de către Moldovagaz și achitarea compensațiilor în avans pentru consumatori.  

Starea de urgență a fost instituită în contextul în care Gazprom a înștiințat oficial Moldovagaz că intenționează să ne sisteze livrarea gazelor naturale, în cazul neachitării integrale a consumului curent până astăzi,  20 ianuarie.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram