social

/ВИДЕО/ Bucurie pentru eroii campaniei TV8 "Bătrânii noștri": Au primit daruri în ajun de Paște

20 апреля 2022, час 20:10
Делиться:

Emoții de bucurie pentru eroii campaniei Bătrânii noștri. Jurnalista Natalia Ghețu, autoarea campaniei, le-a bătut din nou la ușă. Dar, de această dată, cu darurile adunate grație partenerilor generoși și a oamenilor de bună credință. Cadourile primite în ajunul sărbătorilor pascale i-a impresionat până la lacrimi. 

Senină și la fel de singuratică, mătușa Antonina ne-a întâlnit cu o îmbrățișare caldă, pe pragul casei sale din satul Pelinia, raionul Drochia:

„Mi-a fost dor de tine”.

Fosta brigadieră, care nu a mai știut ce-nseamnă să ai un suflet drag alături, ne-a povestit că după difuzarea reportajului mai mulți săteni i-au călcat pragul. Unii o credeau moartă, dar au aflat la televizor că este în viață, așa că au venit să mai schimbe o vorbă:

„Au văzut pe televizor, am venit să te văd prietenă, credeam că ești moartă”.

Ograda i s-a umplut de daruri, oferite de partenerii campaniei și de oamenii de rând, care au fost sensibilizați de drama ei. Faptul că cineva s-a gândit la ea, a sensibilizat-o până la lacrimi: 

„Mi-ați adus să trăiesc 100 de ani”. 
„Aici este televizorul”.

Când ne-am luat rămas bun, mătușa Antonina era mult mai veselă, decât atunci când i-am trcut prima dată pragul casei. Ca o gazdă bună, ne-a invitat la ea și de Paști. 

Sărbătorile pascale vor fi mai luminate, în acest an, și pentru surorile Maria și Iulia, din satul Drochia. Femeile nu credeau că și casa lor modestă se va umple cu produse și lucruri de care au nevoie, pentru un trai mai decent:

 „Ați adus de toate”.

Frigiderul a fost cadoul cel mai neașteptat. Mătușa Iulia a făcut și o glumă pe seama dimensiunilor impresionante. 

„E bun și de sicriu, uite ce e de mare!” 

Ne-am luat rămas bun, pentru că mai aveam o destinație. În raionul Dondușeni, trebuia să-i facem surprinză unei alte eroine a campaniei. 

Cu fosta profesoară, Valentina Lefter, ne-am întâlnit în fața porții.

Obișnuită mai mult cu lipsurile, cadourile au luat-o prin surprindere. 

Fericirea a fost și mai mare când și-a văzut noul frigider. A fost atât de impresionată, încât spunea „Mulțumesc” practic peste fiecare al doilea cuvânt. 

În curând, urmează să ajungem și la celelalte eroine ale campaniei, rămase și ele, de ani buni, singure pe fața pământului și uitate de lume. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram