social

Serghei Afanasenco părăsește fracțiunea PSRM din CMC: Ar fi fost amenințat cu răfuiala fizică de un coleg

Foto: Captură ecran
20 мая 2022, час 10:02
Делиться:

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Conisliul Municipal Chișinău, Serghei Afanasenco, a anunțat că părăsește fracțiunea. Acesta a declarat că motivul nu ar fi lipsa de respect, ci amenințarea cu răfuiala fizică din partea unui coleg.

„Vreau să vă anunț că voi fi consilier municipal independent și părăsesc fracțiunea PSRM din cauza motivelor care s-au adunat nu doar astăzi. Motive sunt multe, dar cel mai important este lipsa democrației, disciplina, spiritul de echipă și atitudinea personală față de mine. Nu mă refer la faptul că nu sunt respectat, dar mă refer la faptul că sunt amenințat cu răfuiala fizică de către un consilier al Partidului Socialiștilor”, a declarat Serghei Afanasenco.

Acesta susține că activitatea sa continuă, iar în cadrul CMC acesta va fi consilier independent.

„Nimic nu se schimbă. Voi lucra mai departe consilier municipal în cadrul CMC. Mulțumesc tuturor colegilor, excepție celui care m-a amenințat”, a adăugat Afanasenco.

Am încercat să luăm legătura cu Serghei Afanasenco pentru a afla mai multe detalii, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Contactat de echipa TV8.md, consilierul municipal din partea PSRM, Grigore Bejenaru, ne-a comunicat că nu cunoaște mai multe detalii, decât cele apărute în presă, deoarece în interiorul fracțiunii nu au fost dispute sau careva conflicte.

„Sincer să vă spun la fel ca și dumneavoastră din presă am aflat de cazul dat. Astăzi avem o ședință în fracțiune și vom discuta și analiza acest caz pentru că noi nu cunoaștem  și ca să nu oferim detalii eronate ne vom consulta cu fracțiunea, vom vedea care este cauza și deja vom reveni cu un comunicat oficial. Dacă cunoașteți ieri a fost o ședință a Consiliului puțin mai dezechilibrată, nu a avut un consens din cauza unor alte fracțiuni care nu doreau să participe la vot din acest motiv nu cunoaștem ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat”, a declarat pentru TV8.md, consilierul.

Totodată, acesta a precizat că deși în presă au apărut informații că Serghei Afanasenco este președintele Fracțiunii, informațiile nu sunt adevărate, acesta era doar membru.

„Președintele Fracțiunii este Odințov Alexandr încă din luna februarie sau martie, luna nu o mai știu exac, deja noi am ales un alt președinte. A fost o schimbare și din partea fracțiunii a fost ales Odințov Alexandr”, a conchis Bejenaru.

Pe 7 noiembrie 2019, Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și-a ales conducerea. Astfel, președinte al fracțiunii a fost ales Serghei Afanasenco. 

În noiembrie 2019, Serghei Afanasenco, fost ministru al Tineretului și Sportului a fost cercetat penal în dosarul mitei de 200 000 de euro, fiind bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), Afanasenco era bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Astfel, în cadrul investigațiilor s-a constatat că fostul conducător al CSPLN ar fi acționat în complicitate cu fostul ministru al Tineretului și Sportului, iar banii i-ar fi împărțit.

Suma de 200 de mii de euro ar fi fost transmisă pentru darea în folosință a unui teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului, cu ulterioara trecere a acestuia în proprietate publică în privată.

Pentru a perfecta actele necesare, șeful CSPLN ar fi cerut 200 de mii de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu. Deși legislația stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate, funcționarul ar fi consimțit să încheie acest contract și să-l ajute pe agentul economic să intre în posesia lotului.

Precizăm că, infracțiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuiții dețineau funcțiile de șef al CSPLN și de ministru al Tineretului și Sportului. În baza materialelor acumulate, ofițerii CNA și procurorii au dispus desfășurarea mai multor acțiuni de urmărire penală și de investigație, iar în această dimineață au descins cu percheziții la domiciliul, biroul și automobilul fostului ministru.

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram