social

Misterul păturilor cărate de unii carabinieri la marșul LGBT: Explicația oficială a Inspectoratului de Carabinieri

Foto: NewsMaker
20 июня 2022, час 12:42
Делиться:

La Marșul Pride 2022, organizat de comunitatea LGBT, au fost surprinși mai mulți carabinieri care purtau în spate un rucsac cu stingător și o pătură. Imaginile au fost distribuite pe Facebook de fosta purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, Alina Zbancă, care s-a arătat indignată de cum s-a permis ca „un pled să poată înlocui pătura de urgență”.

„Un carabinier sufocat de căldura de afară, cu echipament de zeci de kg pe el, duce agățat de rucsacul sovietic un „pled”, care după părerea șefilor lui, poate înlocui „Pătura de urgență”, folosită (de anumite servicii de urgență) la stingerea focului. Să presupunem că la MAI, din informații operative se știa despre intențiile unora de a produce „incendii”, „explozii” sau alte acțiuni care ar putea genera foc și au decis să doteze carabinierii cu “echipament potrivit”, scrie Alina Zbancă pe pagina sa de Facebook. 

„Carabinierii au trecut în ultimii ani prin reforme radicale, iar partenerii au susținut aceste procese cu suficienți bani și echipament. Cum se face că astăzi ei nu au un rucsac modern sau o pătură ignifugă? Cum poate o pătură din material sintetic, atribut de pat, servi drept obiect special din dotarea forțelor de ordine? La instruirile din străinătate la care au participat carabinierii oare despre așa nivel se comunica?! 
Oare nici un șef de la MAI nu a roșit astăzi când a văzut acești băieți la datorie în așa postură?”, se întreabă fosta angajată a MAI.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții Inspectoratului General de Carabinieri ne-au comunicat că în caz de situație de risc, păturile urmau a fi utilizate la stingerea unui posibil incendiu. 

„Păturile erau pentru utilizare în caz de necesitate la stingerea persoanelor care sunt afectate de flăcări. Acesta este un procedeu care se folosește deseori la stingerea incendiului. De obicei se folosește o pătură, o plapumă care are un material dens. Era o pătură simplă”, a declarat pentru TV8 Alexandru Bejan, care a precizat că în prezent IGC dispune doar de asemenea pături în caz de incendiu. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram