social

/ВИДЕО/ Veaceslav Valico a plecat din studioul TV8 când a fost întrebat de unde erau banii pentru concert și protest

20 июня 2022, час 20:23
Делиться:

Activistul apropiat lui Veaceslav Platon, Veaceslav Valico, invitat în cadrul ediției din 20 iunie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, a părăsit studioul. Acesta a refuzat să răspundă la întrebări.

În cadrul emisiunii, urma a fi discutat cine stă în spatele concertului planificat de Valico, care urma să aibă loc duminică, 19 iunie, de unde bani pentru organizarea, dar și achitarea onorariilor pentru artiștii veniți din Rusia. 

Unul dintre invitați, fostul membru al partidului politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Liviu Vovc, a sugerat că concertul a fost planificat pentru a crea figuranți pentru un protest împotriva Guvernului. Totodată, a avut întrebări cu privire la transparența finanțării acestui eveniment. 

Veaceslav Valico nu a răspuns acestor acuzații și a cerut tuturor invitaților să-și exprime „versiunile”, pentru ca ulterior, el să-și comunice poziția. 

Deputatul PAS Virgiliu Pîslariuc a exprimat teze similare și presupuneri că ideea realizării unui hibrid „concert-protest” a fost dictată de dorința de a face un eveniment de masă pentru imaginea de protest. 

În continuare, a luat cuvântul Valico, care nu a comentat declarațiile colegilor de platou, ci a discutat cu prezentatoarea emisiunii, Mariana Rață. El a întrebat cât a plătit Platon la TV8 pentru a-l invita pe Valico la program. A adăugat că aceste întrebări au fost scrise de comentatori sub anunțul difuzării de astăzi pe rețelele de socializare. 

Mariana Rață a punctat că nimeni nu plătește TV8 pentru invitați, în special la emisiunea „Cutia Neagră”. Acesta a refuzat să răspundă la întrebările adresate de jurnalista Mariana Rață despre ce s-a întâmplat și plănuia duminică în Piața Marii Adunări Naționale. 

Valico a acuzat TV8 că a răspândit „zvonuri și bârfe” despre el, cu privire la posibilele legături cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc și cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

„Mă duc să mă culc”, a spus Valico și a plecat.

Veaceslav Valico este organizatorul concertului care urma să aibă loc în ieri-seară, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale.

TV8.md reamintește că, în dimineața zilei de duminică, 19 iunie, deputata Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico s-au plâns că nu li se permite să instaleze scena și tehnica necesară în Piața Marii Adunări Naționale, unde erau planificate două evenimente: protestul organizat de Partidul ȘOR și concertul organizat de Valico, unul din apropiații lui Platon.

Cei doi au declarat că au autorizații și toate actele necesare, însă polițiștii nu permiteau mașinilor cu tehnică să intre în perimetrul unde ar trebui să fie instalată scena. 

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție și a respins acuzațiile aduse la adresa instituției de către deputata Marina Tauber care a declarat că Poliția interzice instalarea scenei în Piața Marii Adunări Naționale, unde urma să aibă loc un protest organizat de Partidul pe care îl reprezintă, dar și un concert organizat de Valico.

În intervenția sa, Valico nu a pomenit nimic despre bani, astfel că nu se știe cât a cheltuit inclusiv pentru remunerarea artiștilor.

Cert este că în declarația pe proprie răspundere depusă anul trecut la CEC, Valico nu a indicat venituri sau proprietăți. 

În schimb, a pomenit o datorie de 20 de mii de euro, pe care trebuie să o ramburseze până în 2025. 

În cadrul dezbaterilor electorale de la TV8, Valico a menționat că trăiește discret, adăugând că îl ajută sora sa, care s-ar afla peste hotare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram