Revoltă după accidentul de la Troița Nouă, soldat cu moartea unui ucrainean: „Dacă drumul de ocolire ar fi gata, n-am avea atâtea”

20 сентября 2022, час 10:41

Mai mulți șoferi susțin că drumul de ocolire de la Troița Nouă ar reduce din numărul de accidente din zonă. Comentariul vine după tragedia din 14 septembrie, când un ucrainean, șoferul unui autocamion, a pierdut controlul și a derapat de pe traseu. „Lucrările durează deja câțiva ani, chiar nu se poate de reparat să nu sufere atât de multă lume”, spune un automobilist. Am contactat Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) pentru a vedea la ce etapă sunt lucrările. Potrivit datelor prezentate, acesta urmează a fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

„Aici e o curbă periculoasă, iarna e foarte lunecos, dar și în restul timpului se întâmplă des accidente. De ce nu fac odată drumul de ocolire, nu ar mai fi atâtea tragedii”, a menționat un șofer, care s-a oprit din drum pentru a oferi ajutor victimei accidentului de acum o săptămână.

„Au început să facă ceva în vara aceasta, dar nu știu cât mai lucrează la el. Îl fac de câțiva ani, chiar nu se poate de finalizat să nu sufere atât de multă lume”, a spus un alt bărbat care trecea și el prin zonă.

Stăpânul gospodăriei în gardul căreia s-a izbit camionul spune că este al treilea accident la el în ogradă, în decursul a șase ani.

„Șoferul a murit pe loc, l-au scos de la ora 19:00 până la miezul nopții. Este clar că mașina era reparată, așa, de ochii lumii. El a vrut să se agațe în gardul de metal și să se oprească, dar nu i-a reușit, viteza era prea mare, iar frânele defecte”, ne-a spus moșul.

Am contactat Ministerul de resort pentru a vedea la ce etapă se află lucrările de reabilitare a drumului de ocolire. Informațiile oferite arată că lucrările au început pe 27 iunie 2019, iar încheierea acestora se planifică pentru 31 decembrie 2022. Este de menționat că termenul limită pentru încheierea proiectului a fost prelungit anterior. Drumul va avea două benzi de circulație, cu o lățime a părții carosabile cuprinsă între 7 și 10,5 metri. În prezent, se fac lucrări de aduce la cotă a terasamentului conform cerințelor proiectului de execuție, iar potrivit autorităților, se planifică lucrări de amenajare a stratului drenant. 

Valoarea contractului este de 129  408 468,28 lei. 

Amintim că un grav accident s-a produs în seara zilei de 14 septembrie în jurul orei 19:00, la intrare în localitatea Troița Nouă din raionul Anenii Noi. Șoferul, un bărbat de 65 de ani, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în Ucraina, se deplasa spere Chișinău, dar pe traseu a pierdut controlul volanului.

Într-o curbă periculoasă, a derapat de pe traseu și s-a răsturnat cu semiremorca încărcată cu cherestea foarte aproape de o casă. Șoferul a decedat pe loc.

Работы продолжатся в 2023 году: десятки стройплощадок в Кишинёве зимой заморозят
/ВИДЕО/ Работы продолжатся в 2023 году: десятки стройплощадок в Кишинёве зимой заморозят
Издание Politico назвало Молдову светлым пятном демократии в Европе
Издание Politico назвало Молдову светлым пятном демократии в Европе
"Нет логического объяснения". Мунсоветники от ПДС обратились в прокуратуру из-за повышения тарифа на воду
"Нет логического объяснения". Мунсоветники от ПДС обратились в прокуратуру из-за повышения тарифа на воду
Поезд в аренду: ЖДМ предлагает три состава для праздничных мероприятий
/ВИДЕО/ Поезд в аренду: ЖДМ предлагает три состава для праздничных мероприятий
Зеленский: "На восстановление Украины после войны потребуется более триллиона долларов"
Зеленский: "На восстановление Украины после войны потребуется более триллиона долларов"

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

 МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
Итоги недели: Министру юстиции попытались выдвинуть вотум недоверия
/ВИДЕО/ Итоги недели: Министру юстиции попытались выдвинуть вотум недоверия
Умер глава МИД Беларуси Владимир Макей
Умер глава МИД Беларуси Владимир Макей
Раду Мариан раскритиковал  повышение тарифа на воду: "Его оспорят всеми возможными способами"
Раду Мариан раскритиковал повышение тарифа на воду: "Его оспорят всеми возможными способами"
Белорусская оппозиционерка Мария Колесникова попала из колонии в реанимацию
Белорусская оппозиционерка Мария Колесникова попала из колонии в реанимацию
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram