politic

Deputații PP „Șor” insistă să dea jos Guvernul Gavrilița. Mizează pe sprijinul celor din BCS

21 января 2022, час 17:35
Делиться:

Deputații Partidului Politic „Șor” insistă să dea jos Guvernul Gavrilița! Pentru că au doar șase mandate în Parlament, insuficiente pentru a iniția moțiunea de cenzură, cei de la PP „Șor” mizează pe sprijinul comuniștilor și socialiștilor. Fracțiunea „Șor” a expediat BCS-ului proiectul moțiunii de cenzură și cere colegilor să își unească eforturile. 

Într-un comunicat de presă, reprentanții PP „Șor” subliniază că Guvernul Gavrilița „a eșuat lamentabil în procesul de atenuare a consecințelor crizei energetice, sanitare, sociale și economice”. De aceea, consideră cei de la „Șor”, trebuie demis.

„Mai exact, cetățenii Republicii Moldova sunt martorii eșuării Guvernului în ceea ce privește gestionarea crizei energetice, creșterea tarifelor pentru gaze, energie termică, carburanți și produse alimentare. De asemenea, Guvernul PAS a gestionat prost criza pandemică, majorarea ratei de infectări cu noul coronavirus, precum și campania de vaccinare, care este una slabă. Totodată, a majorat vârsta de pensionare și a sărăcit populația. În cele șase luni de activitate, executivul condus de Natalia Gavrilița a subjugat total Justiția și toate instituțiile autonome, a urmărit penal și i-a hărțuit pe oponenții politici, a epurat sistemul public de specialiști, a promovat în funcții importante persoane incompetente. Tot Guvernul PAS stagnează dezvoltarea economică a statului, proiectele de infrastructură”, se arată în comunicatul „Șor”. 

Pentru a se înregistra în Parlament proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, sunt necesare voturile a cel puțin 25 de deputați. Moțiunea se adoptă cu votul majorității legislatorilor. 

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram