politic

Un europarlamentar denunță șantajul Rusiei: „Pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”

Foto: Digi24
21 января 2022, час 09:40
Делиться:

Europarlamentarul român Eugen Tomac denunță șantajul pe care îl practică Federația Rusă, în contextul actualei crize energetice, după ce Gazprom a amenințat că ne sistează livrarea gazului natural. Eurodeputatul subliniază că în această situație, este esențial ca România să fie alături de cetățenii „care  au de suferit mereu de pe urma loviturilor Rusiei”. 

„Rusia atacă pe toate fronturile!...Șantajul pe care îl practică Federația Rusă este de-a dreptul revoltător, este evident că războiul gazelor este pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”, a scris Eugen Tomac într-o postare pe Facebook. 

Tomac a reamintit despre sprijinul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pe care România l-a oferit Republicii Moldova și a sugerat că UE ar trebuie să reacționeze cu măsuri mai dure împotriva Rusiei. 

„Uniunea Europeană, o spun de ani buni, trebuie să reacționeze cu mult mai multă fermitate, cu masuri mult mai dure împotriva Federației Ruse și a metodelor staliniste pe care continuă să le practice”, a subliniat Eugen Tomac.

Joi, 20 ianuarie, premierul român Nicolae Ciucă a dat asigurări că România va sprijini Republica Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze.

Parlamentul a instituit joi, 20 ianuarie, stare de urgență în sectorul energetic, pentru o perioadă de 60 de zile. 

Printre măsurile pe care urmează să le aprobe autoritățile, în contextul crizei energetice, se numără amânarea plății TVA de către Moldovagaz și achitarea compensațiilor în avans pentru consumatori.  

Starea de urgență a fost instituită în contextul în care Gazprom a înștiințat oficial Moldovagaz că intenționează să ne sisteze livrarea gazelor naturale, în cazul neachitării integrale a consumului curent până astăzi,  20 ianuarie.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram